Džordž Kluni, Meril Strip i Met Dejmon među onima koji su donirali novac glumcima u štrajku 1Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

 

Nakon što je Dvejn Džonson donirao više od milion dolara fondaciji holivudskih glumaca u štrajku (SAG-AFTRA), pridružili su mu se i Džordž Kluni, Meril Strip, Met Dejmon i mnogi drugi.

Naime, više od deset zvezda doniralo je novac kolegama u štrajku i ukupno je skupljeno 15 miliona dolara za pomoć onima koje je najviše pogodila obustava snimanja u Holivudu.

To je umnogome zahvaljujući donacijama Džordža i Amal Kluni, Meta i Lusijane Dejmon, Leonarda Dikaprija, Hjua Džekmena i Debore-Li Farnes, Nikol Kidman, Dženifer Lopez i Benu Afleku, Rajanu Rejnoldsu i Blejk Lajvli, Džuliji Roberts, Arnoldu Švarcenegeru, Meril Strip i Opri Vinfri.

Kortni B. Vans, predsednik ove fondacije, rekao je da je donacija Dvejna Džonsona poslužila kao poziv svima ostalima i uslovila da se mnogi priključe i pomognu.

Izdvojio je Džordža Klunija i Meril Strip koji su pored donacija, zvali, slali mejlove i cimali za rukav mnoge kolege kako bi pomogli i skrenuli pažnju na ovu situaciju.

„Sećam se kada sam bila kelnerica, čistačica, daktilografkinja, čak i nezaposlena. Srećna sam što mogu da podržim one koji imaju problema tokom ovog štrajka, kako bi mogli da prežive dugu borbu sa Golijatom“, rekla je Strip.

Kluni je istakao da su sindikati spremni na ponovne pregovore, ali da će do tada ponosno podržavati kolege i pomoći im u ovom istorijskom trenutku.

U prvim redovima štrajka viđeni su, između ostalih, Suzan Sarandon, Pol Dejno, Olivija Vajld i Bob Odenkirk, a mnogi se pitaju gde su neki još traženiji i bogatiji glumci, poput Bena Afleka.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari