"Eh! Ma nek mi izraste i pravi ako treba! Znači mi mnogo": Branka Katić dobila "Zoranov brk" na Festivalu "Dani Zorana Radmilovića" 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

Na Festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ izvedena je predstava “Tramvaj zvani želja”, koju je po tekstu Tenesi Vilijamsa režirala Lenka Udovički. Predstavu su producirali Beogradsko dramsko pozorište, BELEF festival i Teatar „Ulises” iz Zagreba. „Zoranov brk“ dobila Branka Katić.

Stručni žiri festivala u sastavu: dr Miroslav Radonjić (predsednik), Tanja Bošković i dr Duško Ljuština (članovi) odlučio je da „Zoranov brk“ za najboljeg glumca u predstavi bude dodeljen Branki Katić, koja je na  okruglom stolu posle predstave kroz osmeh rekla:

„Eh! Ma nek mi izraste i pravi ako treba! Znači mi mnogo. Žao mi je što nije neka komedija u pitanju pa da smo vas nasmejali koliko nas je puta on u životu nasmejao. Nekako bi to bilo fer da tako dobijem „brk“. Presrećna sam i dirnuta. Ovo je moja prva pozorišna nagrada u životu tako da je poruka svim glumcima, kolegama: „Ne gubite nadu doći će i taj dan!“

„Hoću da zahvalim kolegama jer bez lepe igre sa njima ne bih ni ja mogla da uradim sve što sam uradila“ rekla je Branka Katić zahvalivši i rediteljki Lenki Udovički sa kojom je bilo divno raditi.

U predstavi igraju: Branka Katić, Vanja Nenadić, Miloš Petrović,Marko Todorović, Nađa Sekulić, Jovo Maksić, Nikola Malbaša, Miloš Lazarov i Bojana Stojković.

U okviru pratećeg programa 31. Zoranovih dana, u Centru za kulturu u Kotlujevcu izvedena je duo drama Srpskog pozorišta iz Budimpešte, u Mađarskoj, „Patrijarh Pavle-biti čovek među ljudima i neljudima“ autora dr Jovana Janjića, u režiji Milana Rusa.

 

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari