ejmi vajnhausFoto: FOCUS FEATURES / Planet / Profimedia

Biografski film o Ejmi Vajnhaus privlačio je pažnju od prve najave i obaveštenja ko će je tumačiti, a sada je stigao trejler.

Studio Focus Features objavio je trejler za Back to Black, kontroverzni biografski film o legendarnoj britanskoj pevačici Ejmi Vajnhaus, piše Index.hr.

Film, koji je režirala Sem Tejlor-Džonson, već je pokupio brojne kritike obožavatelja preminule pevačice.

Glavnu ulogu u filmu igra Marisa Abela, poznata po seriji Industry.

Back to Black fokusira se na početke Ejmine karijere i uspon u svetu muzike, njen život u Londonu te snimanje njenog najpoznatijeg albuma Back to Black.

Džek O’Konel tumači njenog bivšeg muža Blejka Fildera-Sivila, Edi Marsan glumi njenog oca Miča Vajnhausa, Džulijet Kauen glumi njenu majku Dženis, a Lesli Menvil njenu baku Sintiju.

Budući da je Ejmin otac Mič dao punu podršku za snimanje filma, mnogi fanovi poznate pevačice tvrde da film neće biti verodostojan i da je potpuno nepotreban.

Naime, 2015. godine reditelj Asif Kapadia režirao je Oskarom nagrađeni dokumentarni film Amy, koji je prikazao njenu porodicu i najbliže u lošem svetlu jer su profitirali na njenoj patnji.

Iako je film oduševio kritičare i gledaoce, Mič Vajnhaus nije bio srećan jer se osećao poput zlikovca u celoj priči, a tako je i ostao zapamćen među njenim fanovima.

Ejmi Vajnhaus je i dalje voljena među brojnim fanovima

Obožavatelji tragično preminule pevačice podelili su svoja mišljenja o nadolazećem filmu na društvenim mrežama.

„Verujem da je dokumentarac Amy savršeno prikazao njen život i karijeru. Imao je snimke iz stvarnog života i dobro je ispričao njenu priču. Stvarno nam ne treba njena kopija. Pustite je da počiva u miru“, napisao je jedan fan na YouTube-u.

„Ne treba nam biografski film o Ejmi Vajnhaus jer smo svedočili usponima i padovima njene karijere. Prestanite zarađivati na njoj“, napisao je korisnik X-a.

„Dokumentarac je bio tako kvalitetno snimljen. Ništa ga ne može nadmašiti. Dramatizacija života ove jadne, iskorišćavane žene nije potrebna“, dodao je treći obožavatelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari