Zašto je novi biografski film o Ejmi Vajnhaus već naljutio sve? 1Foto: STUDIOCANAL / Planet / Profimedia

Novi biografski film o Ejmi Vajnhaus, pod nazivom Back to Black, tek je započeo produkciju a čini se da je već naljutio mnoge ljude.

Iako je film odobren još 2021. godine, flim je privukao pažnju najavom da će glavnu ulogu tumačiti Marisa Abela, da će ga režirati Sem Tejlor-Džonson, a potom i slikama sa seta na kojima se vide Abela, Edi Marsan i Džek O’Konel.

Odmah po izlasku fotografija na kojima je, čini se, prikazan nervni slom, Tviter je prepunjen komentarima o tome kako je film samo još jedna eksploatacija nesrećne sudbine poznate osobe.

Ovo je samo poslednji u nizu biografskih filmova koji navodno slave važne kulturne ikone, ali među kojima je glavni cilj ipak da se zaradi novac. Hvaljeni su Elvis i Rocketman, kritikovani Blonde, a neki su između, kao Bohemian Rhapsody.

Osim samog zamora materijala, sama priča o Ejmi Vajnhaus je problematična zbog zloupotrebe nedozvoljenih supstanci, ali i činjenice da su javnost i mediji preterali sa uznemiravanjem i uzdizanjem pevačice u nebesa još dok je bila živa.

Iako je u opisu filma stajalo da će se on fokusirati na muziku, same fotografije koje pokazuju sukob Vajnhaus i bivšeg muža daju povod za sumnju i kritikovanje onima koji su otpočetka bili protiv snimanja.

Problematičan je i izbor rediteljke Tejlor-Džonson, jer je ona u braku sa Aronom Tejlor-Džonsonom, koji je od nje mlađi više od 20 godina i koga je upoznala tokom snimanja filma Nowhere Boy, kada je on imao samo 17.

A verovatno i najproblematičnija stavka je učešće Miča Vajnhausa, oca pokojne pevačice, koga mnogi i krive za sve to što se njoj desilo. On je hvalio hologramsku turu, a sa druge strane, kritikovao odličan dokumentarac Amy iz 2015. godine.

Veruje se da film Back to Black neće stići u bioskope pre sledeće godine, tako da do tada očekujemo još puno fotografija sa seta i reakcija na njih.

Izvor: GQ

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari