Evropska noć muzeja u Narodnom muzeju Zrenjanina 1Foto: Evropska noć muzeja/Promo

Manifestacija „Muzeji za 10“ održava se ove godine u periodu od 9. do 15. novembra. Evropska noć muzeja obeležava se u subotu, 14. novembra 2020. g.

Program Narodnog muzeja Zrenjanin tokom Noći muzeja sadrži pet izložbi, pristup Stalnoj postavci i projekciju filma „Ruža Šulman“.

U Salonu će biti postavljena aktuelna izložba „Smrt fašizmu!“ kao i kamerna izložba „Tito plakat – štampana akcija“, u Holu izložba radova dečje radionice „Moj grad, lep kao slika!“, Mali salon prikazuje izložbu „Rekonstrukcija srednjovekovnog ratnika“, a na drugom spratu Muzeja biće kamerna postavka „Upoznajte primate“.

Stalna postavka takođe je otvorena za posetioce. Film „Ruža Šulman“ biće prikazan u Noći muzeja u subotu 14. novembra u 19 časova u Salonu NMZ.

U Noći muzeja, u subotu 14. novembra radno vreme je od 17 do 21 čas.

Ulaz je besplatan.

Evropska noć muzeja uz sadržaje u Narodnom muzeju, obuhvatiće i programe Savremene galerije, Narodnog pozorišta, Kulturnog centra, kao i udruženja Veliko srce u Lazarevu. Svi sadržaji biće realizovani u subotu 14. novembra od 17 do 21 čas. Ulaz je besplatan.

Programi su koncipirani u skladu sa obavezama i preporukama povodom aktuelne epidemiološke situacije. Broj posetilaca koji istovremeno mogu boraviti u prostoru je ograničen. Publika je u obavezi da nosi masku i održava međusobno rastojanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari