Šta je Feđa Štukan rekao za Danas na protestu "Srbija protiv nasilja"? (VIDEO) 1Foto: Printscreen/Youtube/Danas

Poznati bosanskohercegovački glumac Feđa Štukan je za Danas otvoreno pričao o protestima „Srbija protiv nasilja“ na kojima je i sam učestvovao, kao i drugim problemima koje su ovi protesti izveli na videlo.

Štukan je u kratkom razgovoru na ulicama Beograda, za vreme protesta protiv nasilja rekao da ovdašnja dešavanja nisu samo bitna za Beograd i Srbiju:

„Ovde se dešavaju stvari na mnogo višem nivou od politike Srbije, jer sve što se dešava ovde preliva i na ostale delove regiona. Ovde treba rešiti situciju da bi se i na drugim mestima smirila situacija.“

Za same proteste glumac je iskomentarisao da ne treba insistirati na istom načinu šetanja svakog vikenda, jer se plaši da će se sve brzo potrošiti, ali i da je optimističan, jer vidi među ljudima drugačiju energiju nego ranije.

„Nema provokatora koji bi da naprave neki nemir, pa da nas optuže za ne znam ni ja šta. Ovde ima sto hiljada ljudi, i to može da bude jako opasna situacija za svakoga, pa i za one koji to ne žele. I vlast je krajnje oprezna, ne šalju svoje, jer ne znaju šta će biti krajnji ishod svega. Pojavio se i među njima strah od gubitka fotelje, od gubitka sudskog i ostalih sistema. Ako se to sve poljulja, ne znaju ni oni šta će se dešavati i da li će zbog nečega odgovarati“.

Za kraj se dotakao i napada režima na glumce koji glume u Telekomovim serijama:

„Mi radimo svoj posao i za to trebamo biti plaćeni. Ko naruči prijekat mi radimo za njega. To nema veze sa politikom. Glupo je to govoriti. Radimo za novac, kao što ti rade svi. Nije kao da peremo nečije pare. Nema puno smisla ta priča zaista“ bio je odričan glumac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari