Festival društveno angažovanog teatra Van okvira 1

Grupa „Hajde da…“ u saradnji sa Kulturnim centrom Rex, organizuje šesti po redu regionalni festival društveno angažovanog teatra Van okvira / Off Frame koji će biti realizovan od 1. do 5. decembra.

Festival će ove godine okupiti građanke i građane zainteresovane za pitanja odlučivanja, vladavine, građanstva i njegovog učešća u životu države.

Koncept festivala i njegov format ove godine su drugačiji. Festival će ugostiti četiri pozorišne predstave/performansa: „Igranka“ (Praktikabl), „U potrazi za izgubljenom knjigom“ (ansambl „Miraž“ i KUD Radivoje Popović), „Priče iz Terezina“ (Plavo pozorište), „Priče sa jedne sofre“ (Pod teatar). Druge festivalske noći svi okupljeni u Rex-u zajedno će spavati i sanjati neke drugačije države.

Osim pomenutog ostale aktivnosti festivala zavisiće prevashodno od svih učesnika festivala. Prve večeri, tokom otvaranja festivala, okupljeni će imati priliku da predlože aktivnosti za svaki festivalski dan, dogovore se o načinu odlučivanja i izjasne u kojoj meri u koje od njih žele da se uključe. Tako će izgled, struktura i sadržaj festivala zavisiti od onih koji ga budu koncipirali tog i narednih dana. Na ovaj način ćemo pokušati da testiramo participativnu demokratiju u životu jednog festivala. Tako osmišljen i postavljen festival će postati nova mala država, razuđenih granica, nejasne nacionalnosti i sa težnjom da se uspostavi i postoji kao horizontalna „struktura“, stoga zajednica onih koji su prisutni.

Svi programi festivala Van okvira / Off Frame su besplatni za publiku. Izvedbeni prostori su pristupačni za korisnike/ice kolica. Na predstavama je obezbeđen prevod na srpski znakovni jezik, kao i naracija za slepe i slabovide osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari