Festival "Milivoje Živanović" pod znakom pitanja 1Foto - pozarevac.rs

Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“ trebalo bi da budu održane od 4. do 9. aprila ukoliko ne dođe do odlaganja festivala zbog aktuelne situacije izazvane korona virusom.

U požarevačkom Centru za kulturu održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program jubilarnih 25. Glumačkih svečanosti Milivoje Živanović. Organizatori Milivojevih dana kažu da će postupiti u skladu sa daljim odredbama vlade tako da se za sada ne zna tačan termin održavanja svečanosti ali da je sve spremno za ovu manifestaciju.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom rekao da je zdravlje ljudi na prvom mestu i ocenio je da je program izuzetno kvalitetan. On je još dodao da će se predstaviti monografija „25 godina Glumačkih svečanosti Milivoje Živanović“, samo u prisustvu medija, a biće prikazan i dokumentarni film istog naziva putem medija. Najavio je i polaganje venaca na grob Milivoja Živanovića u Beogradu za 2. april.

Selektor glumačkih svečanosti Milivoje Mlađenović je predstavio program Festivala. Biće izvedene predstave: „Sumrak Bogova“ Beogradskog dramskog pozorišta, „Semper idem“ Narodnog pozorišta iz Sombora, „Lorencačo“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, „Smederevo 1941.“ Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i predstava „Nečista krv“ Narodnog pozorišta iz Beograda. U čast nagrađenih nastupiće Atelje 212 sa predstavom „Art“.

U pratećem programu festivala biće prikazani filmovi u kojima je igrao Milivoje Živanović: „Ciganka“, „Crveni cvet“, „Krvavi put“, „Osma vrata“ i „Pogon B“, a potom i dečije predstave „Kirija“, „Stilske vežbe“, „Princeza na zrnu graška“, „Kuvarske čarolije“ i „Miš maus, kuća haus iliti mačak u čizmama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari