Festival "Mirdita, dobar dan!" od 30.maja 1

Festival „Mirdita, dobar dan!“, jedinstven događaj koji od 2014. beogradskoj publici predstavlja kulturnu i društvenu scenu Kosova, biće održan od 30. maja do 2. juna, najavila je Inicijativa mladih za ljudska prava.

Uz predstavljanje umetnika i izvođača, predstavnika moderne kosovske kulturne scene, cilj festivala je da se susretima srpskih i kosovskih društvenih i kulturnih zajednica podstaknu promene i stvori tradicija saradnje, kojom će posredno biti dat doprinos trajnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, objašnjava Inicijativa.

Inspiracija za festival je Bekim Fehmiju, albanski, kosovski, beogradski, jugoslovenski i svetski glumac koji predstavlja simbol jedinstva i raskola, ali i mogućnost povezivanja dva kulturna prostora u jedinstvenu celinu.

Festival „Mirdita, dobar dan!“ zvanično će biti otvoren 30. maja projekcijom filma „Martesa“ (Brak), reditelja Blerta Zeqiri.

Tokom četiri dana festivala biće održani i nastup Ansambla „Zanat“, izložba „Između sna i realnosti“, tribina „Kosovo-Srbija: Šta smo jedni drugima?“, a biće izvedena i predstava „CopeCope“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari