Festivali mnogo daju Nišu, a on im to vraća 1Darko Bulatović: Foto Grad Niš

Možemo slobodno reći da carski grad Niš nosi duplu krunu: prepoznat je kao grad naprednih tehnologija, ali i kao grad sa bogatom festivalskom tradicijom.

Sa Nišvilom, koji je upravo završen, Filmski susreti koji su pred nama predstavljaju najbolje reprezente duhovnog i kulturnog identiteta savremenog Niša, kao modernog, evropskog grada u punoj ekspanziji.

Festivali su mnogo dali Nišu, ali i Niš vraća njima. Filmski susreti pokazuju kako događaji od internacionalnog značaja mogu pomoći jednom gradu i da ga učine jednom od najpoželjnijih destinacija na evropskoj turističkoj mapi, da ga ekonomski pokrenu, ali i da obogate kulturni i duhovni sadržaj.

I ovog avgusta, Nišlije sa radošću pozivaju goste na Festival glumačkih ostvarenja igranog filma – najstariju manifestaciju posvećenu igranom filmu, ali i jedan od najstarijih filmskih festivala u regionu. Narednih dana, Niš postaje prestonica igranog filma koja, bez sumnje, u mnogome doprinosi istinskoj afirmaciji na{e kinematografije, kao i celokupnog srpskog glumišta.

U ime svih građana Niša, pozivam ljubitelje sedme umetnosti najsrdačnije u naš grad.

Tvrđava je sledeće nedelje vaša!

Autor je gradonačelnik Niša

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari