Filharmonija svirala za novosadske bebe 1Foto: Beogradska Filharmonija

Posle velikog uspeha koji su koncerti za bebe imali u Beogradu, Filharmonija je isti program izvela za najmlađe novosađane i, ovoga puta, Galeriju Matice srpske pretvorila u jedinstvenu muzičku igraonicu – na dva mini koncerta, muzičari su zajedno sa dirigentom Aleksandrom Kojićem izveli Simfoniju uspavanki.

„Koncerti za bebe, na kojima vam ništa nam drugo ne preostaje nego da se rastopite od slatkoće i miline, nas podsećaju i da ovo čime se bavimo nije posao, već misija. I to najlepša moguća misija. Drago mi je da se trend bebećih koncerata Beogradske filharmonije širi, a od srca čestitam Tijani Palkovljević Bugarski i Galeriji Matice srpske što su postali prvi bejbi frendli muzej u regionu“, rekao je direktor Beogradske filharmonije, Ivan Tasovac.

„Galerija Matice Srpske već dugo radi sa decom, ali nam se činilo da je pravi trenutak da proširimo aktivnosti i na bebe, odnosno na mame sa bebama. Zato smo pokrenuli akciju „Bejbi frendli“ muzej i jedna od aktivnosti koju sprovedimo su koncerti. Tako spajamo likovnu i muzičku umetnost i činimo da deca budu na ti sa institucijama kulture, da nemaju strah i da dolaze rado i sa navikom još iz detinjstva“, rekla je Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske.

U saradnji sa Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada, Galerija Matice srpske će svake prve subote u mesecu priređivati besplatne koncerte za najmlađe posetioce i njihove roditelje u okviru programa Odrastanje uz umetnost – Beba u galeriji. A u svojoj kući, Beogradska filharmonija održava naredni ciklus bebećih koncerata početkom januara 2019.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari