Film Nine Ognjanović nastavlja svetsku promociju: „Ovuda će proći put“ na 18. festivalu „Evropa oko Evrope“ u Parizu 1Foto promo Pointess Films

Posle svetske premijere na američkom Slamdance festivalu u januaru ove godine, na kojem je osvojilo specijalno priznanje žirija za najbolji igrani film i nagradu publike, debitantsko ostvarenje Nine Ognjanović „Ovuda će proći put“, u četvrtak, 23. marta, biće prikazano na 18. festivalu „Evropa oko Evrope” u Parizu.

Projekcija filma zakazana je u okviru selekcije THEMA van takmičarskog programa, nakon koje će biti održan razgovor s rediteljkom i scenaristkinjom Ninom Ognjanović.

Selekcija festivala „Evropa oko Evrope“ predstavlja autorske i art-house filmove nastale u produkciji u nekoj od zemalja članica Saveta Evrope.

Film Nine Ognjanović nastavlja svetsku promociju: „Ovuda će proći put“ na 18. festivalu „Evropa oko Evrope“ u Parizu 2
Foto promo Pointess Films

U fokusu festivala su afirmisani autori ali i mlade nade evropskog filma. Jedan od ciljeva festivala je jačanje kinematografske mreže širom Evrope, a osim projekcija i razgovora sa autorima organizuju se majstorski kursevi i panel diskusije sa prestižnim gostima.

Srpska premijera drame „Ovuda će proći put” održana je u okviru glavnog takmičarskog programa 51. Festa, na kojem je osvojila nagradu publike za najbolji evropski film, a od jeseni će biti na repertoaru bioskopa širom Srbije.

Radnja filma se događa u zabiti, u zaboravljenom selu blizu kojeg će uskoro biti izgrađen autoput. U selo, osim autoputa, stiže i stranac. Meštani, puni nepoverenja i straha prema promeni koju put donosi, sumnjaju da i stranac ima neke veze sa tim i da skriva svoje prave namere.

Nekoliko nesporazuma i laži je dovoljno da netrpeljivost meštana prema strancu preraste u otvoreni sukob, a Jana, devojka iz sela koja se zaljubila u stranca, shvata da je ona jedina koja može da ga spasi od opasnosti koja se nad njim nadvila…

Junake uzbudljive priče Nine Ognjanović igraju Jana Bjelica, Zlatan Vidović, Vladimir Maksimović, Ninoslav Ćulum, Svetozar Cvetković, Branislava Stefanović, Igor Filipović, Pavle Čemerikić, Marta Bogosavljević, Eva Ras i Demijan Kostić.

Producent filma „Ovuda će proći put” je Pointless Films, koproducenti su Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu i RTS.
Foto: Pointess Films

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari