Film „The Miracle Club“ sa Megi Smit ugledaće svetlost dana nakon dvadeset godina pokušaja 1Foto: Entertainment Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

 

Skoro 20 godina, filmadžije pokušavaju da snime ostvarenje od četiri žene iz Irske, ali nisu u tome uspeli, iako je deo projekta od početka bila dama Megi Smit.

U pitanju je priča o četiri žene koje po prvi put napuste Irsku, a scenario do sada nije bio potpuno završen i nije moglo biti skupljeno dovoljno sredstava, ali Megi Smit nije gubila nadu.

Britanski producent Kris Karling zaslužan je za to što je projekat konačno ostvaren, tako da se njujorška premijera očekuje već početkom naredne nedelje na festivalu Trajbeka.

Pored Smit, u filmu glume Keti Bejts i Lora Lini, a ovaj film će u bioskope doći u septembru. Za režiju je bio zadužen Tadeus O’Saliven, a scenario su pisali Džošua D. Maurer, Timoti Prejger i Džimi Smolhorn.

Radnja filma The Mirlacle Club smeštena je u Irsku 1960-ih, u kojoj žene iz radničke klase, koje nikad nisu napustile predgrađe Dablina, odlaze u Francusku zahvaljujući šou talenata u crkvi.

Producentu Karlingu je ova ideja predložena još pre 18 godina, ali je tada imao druge projekte, ali je novi pokušaj ipak bio uspešan.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari