Film "Vikend sa ćaletom" pogledalo 50.000 gledalaca širom Srbije i regiona (VIDEO) 1Scena iz filma "Vikend sa ćaletom" Foto: MCF/promo

Film Miroslava Momčilovića „Vikend sa ćaletom“ pogledalo je do sada 50.000 gledalaca širom Srbije i regiona, saopštio je danas MegaComFilm (MCF).

Kako navode, ovaj film intrigira domaću publiku.

Uz sve preporučene mere predostrožnosti kojih se zbog trenutne situacije sa korona virusom kulturne institucije kao što su i bioskopi pridržavaju, ostvarenje reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića „Vikend sa ćaletom“, u dozvoljenim kapacitetima i terminima dovodi zainteresovnu filmsku publiku u ambijent sala sa velikim platnima.

Povodom postignute gledanosti od 50.000 gledalaca širom Srbije i regiona, u prestoničkom bioskopu Kombank Dvorana organizovana je specijalna projekcija filma uz prisustvo glavnih glumica filma Anje Alač i Jelene Đukić koje su izvlačnjem nagrada obradovale deo prisutne publike – nagrađeni su osvojili vikend za dvoje u hotelu Prezident u Novom Sadu i poklon od partnera filma Shooter.

Film sa Nenadom Jezdićem i Banetom Vidakovićem u glavnim ulogama premijerno je prikazan 29. oktobra u prestoničkim bioskopima, a potom i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu, Podgorici i u ostalim gradovima širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, kada nakon manje od mesec dana prikazivanja i u neredovnim uslovima, a uz sve neophodne mere predostrožnosti dostiže gledanost od 50.000 gledalaca.

Film „Vikend sa ćaletom“ prati priču sredovečnog beogradskog kriminalca Kašike (Nenad Jezdić) pripadnika stare škole, zarobljenog u vremenu kada je bio u punoj snazi. Kašika žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom iz prethodnog braka. Bivša supruga mu izlazi u susret jer je svesna činjenice da se Kašiki bliži kraj i da je to verovatno poslednji susret sina sa ocem. S obzirom da ga nije viđao pet godina jer je zbog ’malih komplikacija’ imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici i da istovremeno iz malog istera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno.

Ognjen, odrastao u savremenom wi-fi okruženju, iz virtuelnog, munjevito, bez vremena da dođe do daha, upada u podzemni svet svog oca koji pokušava nemoguće – da u nekoliko dana isporuči svu toplinu, iskustvo i mudrost koje poseduje, istovremeno pokušavajući da kao ’pravi beogradski šmeker’ od malog sakrije svoju bolest…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari