Filmovi ex-Yu zemalja u borbi za Koskara: Otvoren konkurs Festivala srpskog filma fantastike 1Foto: Ana Danijela Radojkovic

Otvoren je konkurs za slanje filmova za Festival srpskog filma fantastike, koji će biti održan od 28. septembra do 1. oktobra u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Festival je raspisao konkurs za prijavu u kategeoriji najboljih kratkih filmova iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije i sveta.

– Filmovi će biti u konkurenciji za nagradu Koskar – saopštio je organizator, udruženje Mladi kadrovi.

Na konkursu će biti uzeti u obzir filmovi koji se bave najširim spektrom filmske fantastike i horora, nezavisno od produkcijskih uslova i budžeta. Rok za slanje radova je 15. avgust 2023. godine, uz obavezne engleske titlove.

Nagrada Koskar se u srpskoj selekciji dodeljuje u tri kategorije: najbolji film, najbolja režija i najbolji scenario, a po jedan Koskar se dodeljuje najboljem filmu iz regiona bivše Jugoslavije i filmu iz drugih zemalja sveta.

Kako navodi organizator, novina ove godine je uvođenje posebnog, malog Koskara za filmove omladinaca iz Srbije, čiji tvorci imaju manje od 18 godina.

Filmovi koji se takmiče za nagradu treba da obrađuju neku od tema fantastike (horor, epska, folklorna, urbana, naučno-fantastični).

Celovečernji filmovi neće moći da se takmiče za ovu nagradu, ali će biti prikazani u off programu Festivala.

Više informacija o prijavi se nalaze na festivalskom sajtu.

Filmove treba slati putem wetransfera na mejl festivala:  [email protected], a veličina fajla ne sme prelaziti 2GB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari