Filmski hit sa Kanskog festivala otvara tradicionalni Zemun Fest 1Foto: Zemun Fest

Tradicionalni beogradski letnji festival Zemun Fest i ove godine održaće se od 23. do 27. avgusta na tri lokacije u srcu jednog od najlepših delova Beograda.

Na samom kraju avgusta, Zemun će biti mesto filmskih premijera, umetničkih izložbi, jedinstvenog street market-a i tri koncerta muzičkih velikana, grupa: Van Gogh, YU Grupa i Partibrejkersi.

Deo filmskog programa predstojećeg festivala biće otvoren 23. avgusta svečanom projekcijom ostvarenja „Žan Di Bari“ sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi, filmom koji je otvorio Kanski festival. Pre prikazivanja, publika će uživati u koncertu filmske muzike u izvođenju sastava “Kvartet Rocher”.

Ovo izdanje Zemun Festa biće u znaku legendarnih Zemunaca – YU Grupe, koji su obeležili istoriju jugoslovenskog rokenrola, ali i istoriju ovog kraja Beograda. U Zemunu su stasavali, u Zemunu su dobili ime, a za Zemun i Dunav ih veže mnogo važnih, životnih i muzičkih trenutaka!

Imajući sve to u vidu, publika Zemun Festa biće privilegovana da 24. avgusta uživa u projekciji filma „YU grupa – Trenutak sna“.

Filmski program festivala biće obogaćen projekcijama ostvarenja „Northern Comfort“ 25. avgusta i „Broker“ 26. avgusta.

U skladu sa trendovima filmskih festivala, publika Zemun Festa će 27. avgusta biti u prilici da premijerno pogleda dve epizode nove serije “Tunel”, reditelja Petra Ristovskog. Sva prikazivanja filmova odigraće se u jedinstvenoj bioskopskoj dvorani na otvorenom u Zemunskom parku.

Koncertni program održaće se na glavnoj bini na Zemunskom keju: 24. avgusta nastupiće bend Red Danger, 25. avgusta kultni Partibrejkersi, 26. avgusta grupa Van Gogh, dok 27. avgusta festival zatvara legendarna YU Grupa.

Filmski hit sa Kanskog festivala otvara tradicionalni Zemun Fest 2
https://www.danas.rs/kultura/yu-grupa-na-zemun-festu-projekcija-dokumentarnog-filma-i-koncert-na-zatvaranju-festivala/

Na koncertnu zonu festivala “nasloniće se” i postavka Street marketa sa preko stotinu izlagača. U ovoj zoni, posetioci festivala mogu da uživaju u novim mirisima i ukusima, jedinstvenoj ponudi hrane i pića, ali i da se upoznaju sa stvaralaštvom mladih umetnika i zanatlija, koji učešćem na ovoj manifestaciji dobijaju šansu da bolje predstave i plasiraju svoje proizvode.

Tokom pet festivalskih dana stanovnike i posetioce Zemuna očekuju desetine besplatnih programa, umetničke izložbe, filmske premijere, koncerti i street market. Sve to garantuje letnje večeri za pamćenje na obali Dunava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari