Filmski vodič od 13. do 19. septembra 1Foto: Cineplexx

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke.

13. septembar – Predator evolucija 3D

Filmski vodič od 13. do 19. septembra 2

Od dalekog svemira do ulica predgrađa, lov se ponovo vraća kući. Sada su lovci svemira jači, pametniji i smrtonosniji nego ikada pre, budući da su se genetički nadograđivali sa DNK materijalom drugih vrsta. Kada mladić slučajno aktivira svoj povratak na Zemlju, samo brižna posada bivših vojnika i nezadovoljni učitelj mogu sprečiti kraj ljudske rase.

Film možete pogledati u bioskopu Fontana od 19 časova.

14. septembar – Džej Edgar

Filmski vodič od 13. do 19. septembra 3

Džej Edgar je američki biografski film iz 2011. koja prati život Džona Edgara Huvera, prvog direktora Federalnog istražnog biroa Sjedinjenih Američkih Država.

Reditelj filma je Klint Istvud, koji je ujedno i kompozitor muzike i koproducent. Naslovnu ulogu tumači Leonardo Dikaprio, a u ostalim ulogama su Armi Hamer, Naomi Vots i Džudi Denč.

Di Kaprio je hvaljen zbog svoje uloge, ali je film kritikovan zbog scenarija Dastina Lansa Bleka, kome se zameralo da nije uspeo sažeti različite aspekte Huverove duge i kontroverzne karijere u zaokruženu celinu.

Film će biti prikazan u Jugoslovenskoj kinoteci od 18 časova.

15. septembar – Ringe ringe raja

Dva izgubljena pačeta, slabašna šesnaest dana stara Či i njen mlađi brat Čao, odvojeni su od svog jata, zahvaljujući ludorijama prevelikog entuzijaste Penga, slobodoumne guske koja će radije da vežba akrobacije u vazduhu, nego da se pridruži ostalim guskama prilikom tradicionalne selidbe u toplije krajeve.

Filmski vodič od 13. do 19. septembra 4

Uplašeni i usamljeni, u želji da se vrate svom jatu, pačići će zatražiti pomoć od Penga, koji će ih odbiti, jer ova dva mališana urušavaju njegov imidž odmetnika. Međutim, Peng zadobija tešku povredu krila koja će ga učiniti ranjivim. Tek tada on pristaje da pomogne pačićima da se vrate jatu i tako uz šetnju sa njima prikriva svoju povredu.

Animirani film Ringe ringe raja biće prikazan u bioskopu Fontana, sa početkom u 15 časova.

16. septembar – Patrik

Filmski vodič od 13. do 19. septembra 5

Ovu porodičnu komediju režirao je Mandi Flečer zasnovanu na scenariju koji su napisali Vanesa Dejvis i Paul de Vos. Sara Francis (Biti Edmondson) je mlada učiteljica čiji je život pomalo haotičan. Ono što joj u životu najmanje treba jeste briga o nekome. Sarina baka ostavlja joj nešto što slini, hrče i jede iz kuhinjskog smeća – vrlo razmaženog mopsa Patrika. U početku, Sara na svakom koraku nailazi na probleme vezane za njega. Ipak kada joj stvorenje kao što je Patrik, uđe pod kožu, njen život će početi da se okreće u drugom smeru.

Više projekcija tokom dana biće održano u Cineplexx Ušće bioskopu.

17. septembar – Marija Kalas

Filmski vodič od 13. do 19. septembra 6

Najnoviji film o inspirativnoj Mariji Kalas koji pruža intimni pogled u život i rad grčko-američke operske pevačice, ispričano njenim rečima.

Projekcija filma će biti održana u bioskopu Fontana od 17 časova.

18. septembar – Izuzetno putovanje jednog Fakira

Filmski vodič od 13. do 19. septembra 7
Foto: Cineplexx

Nakon smrti majke, Aja, mudri ulični mađioničar iz Mumbaija, kreće na neobično putovanje kako bi pokušao da pronađe oca kog nikad nije upoznao. Pronalazi ljubav u švedskoj prodavnici nameštaja Ikea, nailazi na opasne situacije sa migrantima u Engleskoj, stiče slavu kroz plesanje u Rimu, a proživljava i avanturu leteći balonom iznad Mediterana. Na kraju shvata šta je pravo blago u životu i ko zaista želi da bude.

Više projekcija tokom dana biće održano u Cineplexx Ušće bioskopu.

19. septembar –  Nema sreda u Kinoteci

Ove srede u okviru tematskog dana biće prikazana tri nema filma Borisa barneta, majstora sovjetske kinematografije. U pitanju su; Devojka sa kutijom (1927.), Kuća na Turobnom trgu (1928.) i Gospođica Mend (1926.).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari