Filmski vodič od 15. do 21. septembra 1

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svakog četvrtka donosimo nove preporuke.

15. SEPTEMBAR

Beba Bridžit Džons

Dugoočekivani nastavak romantične komedije o simpatičnoj singl devojci Bridžit Džons. Njen plan da živi srećno do karaj života sa Markom Darsijem nije krenuo kako treba. Ponovo sama u četrdestim, onda odlučuje da se fokusira na svoj posao kao glavni producent vesti, te da se okruži starim i novim prijateljima. Konačno, Brdžit drži sve pod kontrolom. Šta može da pođe naopako? Kada upozna Amerikanca po imenu Džek, potpuno drugačijeg od gospodina Darsija, situacija se drastično menja. Ubrzo ostaje trudna ali može samo 50 odsto da bude sigurna ko je otac.
Oskarovcima Rene Zelveger i Kolinu Firtu, namesto Hjua Granta (koji je odbio da učestvuje u novom nastavku jer mu se nije dopao scenario) pridružio se sve popularniji Patrik Dempsi.

Dužina trajanja filma: 123 min
Država/Godina: Velika Britanije/2016
Žanr: komedija
Glumci: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey
Režija: Sharon Maguire

16. SEPTEMBAR

Dnevnik mašinovođe

Domaći kandidat za nagradu Oskara je crnohumorna komedija Miloša Radovića, sa Lazarom Ristovskim u glavnoj ulozi. Svaki mašinovođa tokom svoje profesionalne karijere nenamerno ubije između 20 i 30 ljudi. Žrtve su obično samoubice, nepažljivi, pijani ili samo odsutni ljudi. Činjenica da voz ne može da se zaustavi najmanje 700 metara nakon što je kočnica aktivirana, oslobađa mašinovođe svake odgovornosti. Nevinost za nebrojne žrtve čini ove masovne ubice grupom ljudi sa posebnim mentalnim i psihološkim profilom. Ovo je tragično-humorna melodrama o nevinim ubicama i njihovim životima.

Dnevnik mašinovođe

Ilija je 60-ogodišnji mašinovođa, na korak do penzije. On drži neslavni rekord od 28 gaženja tokom karijere. Njegov 20-ogodišnji usvojeni sin Sima priprema se da nastavi porodičnu tradiciju. Ilija ga upoznaje sa poslom i činjenicom da su nesreće neizbežne. Sime ne želi da postane ubica. Plaši se koliko će proći do njegovog prvog gaženja.

Dužina trajanja filma: 85 min
Država/Godina: Srbija/2016
Žanr: komedija
Glumci: Lazar Ristovski, Petar Korać, Pavle Erić, Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Mladen Nelević, Nina Janković
Režija: Miloš Radović

17. SEPTEMBAR

Zaštitnik

Mel Gibson se posle duže pauze vraća na veliko bioskopsko platno. Radnja filma “Zaštitnik” prati bivšeg osuđenika Džona Linka, čija 16-ogodišnja ćerka ima probleme sa nasilnim dilerima droge.

Zaštitnik

Iako se Džon donekle primirio i privremeno odustao od svojih ranijih burnih aktivnosti, igraom slučaja vraća se u “igru” na ivici zakona i razuma, kako bi zaštito svoju ćerku i ponovo sa njom uspostavio roditeljski odnos.

Dužina trajanja filma: 88 min
Država/Godina: SAD/2016
Žanr: akcija, triler
Glumci: Mel Gibson, Elisabeth Röhm, William H. Macy, Thomas Mann, Diego Luna, Erin Moriarty, Raoul Max Trujillo
Režija: Jean-François Richet

18. SEPTEMBAR

Sausage party

Prva animirana avantura za odrasle nastala je prema priči Seta Rogena. Film koji govori o tome šta se događa kada hrana napusti udobnost polica prodavnica, neće smeti da gledaju mlađi od 18 godina. Glavni lik filma je Frenk, viršla, koja predvodi grupu prehrambenih proizvoda na epskom putovanju otkrivanja istine o tome šta se događa kada hrana napusti udobnost polica prodavnica. Njihova potera za istinom odvešće ih u najmračnije delove trgovine ispunjene sumljivim tipovima i gomilom najgorih uličnih psovski. Ova neobična animirana komedija okupila je impresivnu glumačku ekipu – Set Rogan, Džona Hil, Džejms Franko, Salma Hajek, Edvard Norton…

Sausage Party

Dužina trajanja filma: 89 min
Država/Godina: SAD/2016
Žanr: animirani, komedija
Glumci: James Franco, Kristen Wiig, Jonah Hill, Paul Rudd, Seth Rogen
Režija: Greg Tiernan, Conrad Vernon

19. SEPTEMBAR

Ko se boji vuka još

Animirana avantura za decu koja će pokušati da pomiri večite neprijatelje: ovce i vukove. U magičnoj dalekoj zemlji, u živopisnom selu, smešetnom između zelenih livada i brda, živi stado bezbrižnih ovaca. Njihov život bez stresa prekinut je kada čopor vukova odluči da sagradi logor u neposrednoj blizini. U skladu sa tradicijom vođa Magra koji odalazi u penziju objavljuje da njegov naslednik mora da dokaže svoje pravo tako što će savladati svoje rivale. Jedini dovoljno hrabar vuk koji se suprotstavlja snažnom Ragearu je Grej, omiljeni vuk čopora, ali pomalo glup.

Ko se boji vuka još

Kako bi postao vođa i zadobio ljubav Bjanke, Grej odlazi u šumu gde otkriva ciganski kamp zečeva. Tamo mu vračara Mami daje “čarobni napitak”, zbog koga će se pretvorio u ovna! Film je sinhronizovan na srpski jezik.

Dužina trajanja filma: 93 min
Država/Godina: Rusija/2016
Žanr: animirani, avantura, komedija
Režija: Andrey Galat, Maxim Volkov

20. SEPTEMBAR

Koliba straha

Horor o grupi studenata koji za vikend odlaze u šumu na odmor kako bi proslavili završetak školske godine, nesvesni šta ih tamo čeka. Oni bivaju izloženi smrtonosnom virusu koji ih vrlo brzo ubija. Rimejk naslova iz 2002. godine prikazan je na upravo završenom festivalu Dead Lake Horror and Wine na Paliću.

Koliba straha

Dužina trajanja filma: 92 min
Država/Godina: SAD/2016
Žanr: horor
Glumci: Jordan Ladd, Rider Strong, James DeBello
Režija: Eli Roth

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari