22. avgust – Juče

Film Deni Bojla „Juče“ biće prikazan večeras na ZEMUNFEST-u 2019, na Velikoj sceni (Veliki trg), u 21 sat. Film je osvojio nagradu publike za najbolji film, a žanrovski je komedija, fantazija, muzika…

Uloge: Himeš Patel, Lili Džejms, Sofija di Martino ..

22. avgust – Krvavo mleko

Film Krvavo mleko (Petit paysan) biće prikazan večeras na ZEMUNFEST-u 2019, na Maloj sceni (Magistratski trg) u 21 sat. Režiser filma je Iber Šaruel, a uloge tumače Swann Arlaud, Sara Giraudeau, Isabelle Candelier, Bouli Lanners. Žanr je drama.

22. avgust – Odrastanje

Premijera slovenačkog dokumentarca Odrastanje biće prikazana danas u 18 časova u Centru za obrazovanje i kulturu Božidarac.

– Kako žive majke lezbejke koje nisu Ana Brnabić. Odgovor na to pitanje daće vam Aleksandra Gavrilović iz Labrisa, Predrag Azdejković iz Merlinka festivala i dokumentarni film Odrastanje – istaknuto je u najavi događaja i dodato da radnja filma „prati Tibora i njegove mame uoči referenduma o istospolnim brakovima u Sloveniji 2015. godine. Uz intimne izazove koji prate iskustvo majčinstva, dve žene se moraju suočiti i sa ljudima koji se protive pravima istospolnih parova“. Režija: Siniša Gačić, Dominik Mencej.

22. avgusta – do daljnjeg – Kraljice zločina

Film Kraljice zločina počeće da se prikazuje u bioskopima od danas do daljnjeg.

– Prava ženska akcija s Melisom Mekarti u ulozi glavne mafijašice Keti. Uz nju gledamo i Tifani Hejdiš kao Rubi Kerol koja je spremna da ubije svakoga ko joj se nađe na putu, kao I Elizabet Mos u ulozi Kler Volš koja je oduvek imala otpor prema nasilju jer je muž zlostavljao, ali sada je napokon preuzela stvari u svoje ruke – ukazano je u saopštenju za medije, i dodato da se radnja odvija tokom sedamdesetih godina u zapadnom delu Menhetna u Nujorku, poznatim pod nazivom “Hell´s Kitchen”. Prati žene mafijaša koje vešto preuzimaju posao od svojih muževa koji su smešteni u zatvor.

– Film je rediteljsko-scenaristički debi Andreje Berlof koja ima Oskar nominaciju za scenario filma Straight Outta Compton – istaknuto je u najavi.

22. avgust – Pink flamingos

Film Pink flamingos biće prikazan većeras u 9 časova, u Novom bioskopu Zvezda.

– Legendarna krimi, crna komedija iz 1972. godine koju je napisao, režirao i producirao Džon Voters nastavlja da šokira svojim bogatim sadržajem i danas.Priča prati „drag“ kraljicu, njen fascinantni život i gomilu uzbudljivih događaja koji joj taj život nanese u njenoj velikoj krimi misiji. Poznat po gomili prljavih, ludih scena koje tretiraju najdublji čovekov mrak u šarenolikoj estetici, ima posebno mesto u srcu kritike i publike – ukazano je u najavi događaja.

22. avgust – do daljnjeg – The Angry Birds Movie 2

Na repertoaru domaćih bioskopa od sledećeg četvrtka počinje da se prikazuje animirana akcija – avantura The Angry Birds Movie 2.

– U filmu „Angry Birds Film 2“ rat, koji između ptica i prasića i dalje traje, iznenada je prekinut s pojavljivanjem treće, zajedničke, opasnosti. Naši poznati junaci Crveni, Žuti i Bomba susreću se s potpuno novim neprijateljem koji želi preuzeti ostrvo. Ovaj put ptice i prasići moraju sarađivati jer jedino zajedničkim snagama mogu pobediti pretnju koja im se približava. „Angry Birds Film“ je avanturistički i izrazito humorističan animirani film za sve generacije gledalaca – ukazano je povodom radnje filma..

23. avgust – Tišina drugih

Film Tišina drugih (El silencio de otros) biće prikazan u petak  na ZEMUNFEST-u 2019, na Maloj sceni (Magistratski trg) u 20 i 30.
Režija: Almudena Karasedo, Roberto Bahara, a glume María Martín, José María Galante, Carlos Slepoy, Ana Messuti. Žanr – dokumentarac.

23. avgust – Veče iranskih LGBT

U petak, od 18 časova, posetioci Prajd Info Centra imaće priliku da pogledaju kratkometražne autorske filmove iranskog umetnika koji je, zbog svoje seksualne orijentacije i filmova sa LGBT+ tematikom, bio prinuđen da pobegne iz Irana i potraži azil u Srbiji. Nakon projekcije filmova, očeuje nas i diskusija sa autorom, a biće prikazani sledeći filmovi: “Moj greh je lepota“, “Nesreća“, “Ja sam samo jedna učenica“ – istaknuto je u najavi događaja.

Povezani tekstovi