Filmski vodič od 22. do 29. avgusta 1

List Danas, za ljubitelje kinematografije, izdvaja projekcije koje se očekuju u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke.

22. avgust – Juče

Film Deni Bojla „Juče“ biće prikazan večeras na ZEMUNFEST-u 2019, na Velikoj sceni (Veliki trg), u 21 sat. Film je osvojio nagradu publike za najbolji film, a žanrovski je komedija, fantazija, muzika…

Uloge: Himeš Patel, Lili Džejms, Sofija di Martino ..

22. avgust – Krvavo mleko

Film Krvavo mleko (Petit paysan) biće prikazan večeras na ZEMUNFEST-u 2019, na Maloj sceni (Magistratski trg) u 21 sat. Režiser filma je Iber Šaruel, a uloge tumače Swann Arlaud, Sara Giraudeau, Isabelle Candelier, Bouli Lanners. Žanr je drama.

22. avgust – Odrastanje

Premijera slovenačkog dokumentarca Odrastanje biće prikazana danas u 18 časova u Centru za obrazovanje i kulturu Božidarac.Filmski vodič od 22. do 29. avgusta 2

– Kako žive majke lezbejke koje nisu Ana Brnabić. Odgovor na to pitanje daće vam Aleksandra Gavrilović iz Labrisa, Predrag Azdejković iz Merlinka festivala i dokumentarni film Odrastanje – istaknuto je u najavi događaja i dodato da radnja filma „prati Tibora i njegove mame uoči referenduma o istospolnim brakovima u Sloveniji 2015. godine. Uz intimne izazove koji prate iskustvo majčinstva, dve žene se moraju suočiti i sa ljudima koji se protive pravima istospolnih parova“. Režija: Siniša Gačić, Dominik Mencej.

22. avgusta – do daljnjeg – Kraljice zločina

Film Kraljice zločina počeće da se prikazuje u bioskopima od danas do daljnjeg.

Filmski vodič od 22. do 29. avgusta 3– Prava ženska akcija s Melisom Mekarti u ulozi glavne mafijašice Keti. Uz nju gledamo i Tifani Hejdiš kao Rubi Kerol koja je spremna da ubije svakoga ko joj se nađe na putu, kao I Elizabet Mos u ulozi Kler Volš koja je oduvek imala otpor prema nasilju jer je muž zlostavljao, ali sada je napokon preuzela stvari u svoje ruke – ukazano je u saopštenju za medije, i dodato da se radnja odvija tokom sedamdesetih godina u zapadnom delu Menhetna u Nujorku, poznatim pod nazivom “Hell´s Kitchen”. Prati žene mafijaša koje vešto preuzimaju posao od svojih muževa koji su smešteni u zatvor.

– Film je rediteljsko-scenaristički debi Andreje Berlof koja ima Oskar nominaciju za scenario filma Straight Outta Compton – istaknuto je u najavi.

22. avgust – Pink flamingos

Film Pink flamingos biće prikazan većeras u 9 časova, u Novom bioskopu Zvezda.Filmski vodič od 22. do 29. avgusta 4

– Legendarna krimi, crna komedija iz 1972. godine koju je napisao, režirao i producirao Džon Voters nastavlja da šokira svojim bogatim sadržajem i danas.Priča prati „drag“ kraljicu, njen fascinantni život i gomilu uzbudljivih događaja koji joj taj život nanese u njenoj velikoj krimi misiji. Poznat po gomili prljavih, ludih scena koje tretiraju najdublji čovekov mrak u šarenolikoj estetici, ima posebno mesto u srcu kritike i publike – ukazano je u najavi događaja.

22. avgust – do daljnjeg – The Angry Birds Movie 2

Filmski vodič od 22. do 29. avgusta 5Na repertoaru domaćih bioskopa od sledećeg četvrtka počinje da se prikazuje animirana akcija – avantura The Angry Birds Movie 2.

– U filmu „Angry Birds Film 2“ rat, koji između ptica i prasića i dalje traje, iznenada je prekinut s pojavljivanjem treće, zajedničke, opasnosti. Naši poznati junaci Crveni, Žuti i Bomba susreću se s potpuno novim neprijateljem koji želi preuzeti ostrvo. Ovaj put ptice i prasići moraju sarađivati jer jedino zajedničkim snagama mogu pobediti pretnju koja im se približava. „Angry Birds Film“ je avanturistički i izrazito humorističan animirani film za sve generacije gledalaca – ukazano je povodom radnje filma..

23. avgust – Tišina drugihFilmski vodič od 22. do 29. avgusta 6

Film Tišina drugih (El silencio de otros) biće prikazan u petak  na ZEMUNFEST-u 2019, na Maloj sceni (Magistratski trg) u 20 i 30.
Režija: Almudena Karasedo, Roberto Bahara, a glume María Martín, José María Galante, Carlos Slepoy, Ana Messuti. Žanr – dokumentarac.

23. avgust – Veče iranskih LGBT

Filmski vodič od 22. do 29. avgusta 7U petak, od 18 časova, posetioci Prajd Info Centra imaće priliku da pogledaju kratkometražne autorske filmove iranskog umetnika koji je, zbog svoje seksualne orijentacije i filmova sa LGBT+ tematikom, bio prinuđen da pobegne iz Irana i potraži azil u Srbiji. Nakon projekcije filmova, očeuje nas i diskusija sa autorom, a biće prikazani sledeći filmovi: “Moj greh je lepota“, “Nesreća“, “Ja sam samo jedna učenica“ – istaknuto je u najavi događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari