Filmski vodič od 24. do 29. avgusta 1

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svakog četvrtka donosimo nove preporuke.

24. avgust- Peter Handke

Ovaj nesvakidašnji dokumentarni portret istražuje život i delo austrijskog pisca Petera Handkea, jednog od najvećih književnika današnjice. Kroz intervjue, izjave i arhivske snimke, Korina Belc prikazuje život i misli ovog poznatog umetnika. Stvorila je empatičan i inspirativan film o percepciji stvarnosti i načinu na koji se ona pretvara u umetničko delo, postavljajući pitanja o tome kako treba živeti. Domaća publika će imati priliku da pogleda film „Peter Handke“ od četvrtka, 24. avgusta, u bioskopima Tuckwood, Akademija 28, Fontana, Dvorana Kulturnog centra Beograda i Dom kulture Studentski grad.

Dužina trajanja filma: 89 min

Žanr: dokumentarni

Država/Godina: Nemačka/2017

Režija: Corinna Belz 

25. avgust- Vozač

Mladi i talentovani vozač automobila koji vozi pljačkaše nakon pljačke oslanja se na ritam muzike koju non-stop sluša kako bi bio najbolji u onome što radi. Međutim, kada upozna devojku svojih snova, Bejbi u novom poznanstvu vidi priliku za beg od kriminala. Ipak, pošto ga mafijaš prisili da radi za njega, Bejbi mora da se suoči sa realnošču – pljačkom unapred osuđenom na propast koja će zapretiti njegovom životu, ljubavi i slobodi.

Filmski vodič od 24. do 29. avgusta 2

Dužina trajanja filma: 113 min

Žanr: akcija, triler

Država/Godina: SAD/2017

Uloge: Ansel Elgort, Lily James, Kevin Spacey, Jon Hamm

Režija: Edgar Wright

26. avgust- Slava

Canko Petrov, radnik na železnici, pronalazi milion leva na pruzi. On odlučuje da čitavu sumu novca vrati u policiju, a država ga nagrađuje sa novim ručnim satom, koji ubrzo nakon toga prestaje da radi. U međuvremenu, Julija Stajkova, direktorka PR sektora u Ministarstvu saobraćaja, gubi Petrov stari sat. Tu počinje njegova očajnička borba da povrati svoj stari sat, kao i svoje dostojanstvo. Uzbudljiva tragi-komedija rediteljskog dua Grozeva-Valčanov („Lekcija“) gađa pravo u centar savremenih društvenih odnosa. Film je nagraĆen na festivalima u Lokarnu, Edinburgu, Dablinu, Gentu… “Slava” je na repertoaru Dvorane Kulturnog centra Beograda.

Filmski vodič od 24. do 29. avgusta 3

Dužina trajanja filma: 101 min

Žanr: drama

Država/Godina: Bugraska, Grčka/2016

Uloge: Stefan Denoljubov, Margita Goševa, Ana Bratoeva

Režija: Kristina Grozeva, Petar Valčanov

27. avgust- Bajirao Mastani

Jedan od najgledanijih filmova u istoriji Bolivuda “Bajirao Masani” biće prikazan u okviru programa Filmstreet 27. avgusta od 20.30 u Tašmajdanskom parku. Romantična istorijska priča vraća nas u 18. vek, u borbu za izgubljenu ljubav i ratničku čast. Uz već dobro poznatu egzotiku kostima, film donosi i sjajnu muziku.

Filmski vodič od 24. do 29. avgusta 4

Dužina trajanja filma: 158 min

Žanr: akcija, drama, istorijski

Država/Godina: Indija/2015

Uloge: Ranveer Singh, Priyanka Chopra, Deepika Padukone

Režija: Sanjay Leela Bhansali

28. avgust- Kad bih bila muško

Postoji li iko ko nije nekada pomislio kako bi to bilo promeniti pol, makar i na samo jedan dan? Postoji! Jeanne! Nedavno razvedena, svake druge nedelje odvojena od svoje dece, Jeanne se potpuno odrekla muškaraca, ne želi ni da sluša ni da priča o njima. Ali jednog dana, život joj se okrene naglavačke. Na prvi pogled, ništa se na njoj nije promenilo… osim jedne male stvari. Od komičnih situacija do ludačkog smejanja sa najboljom prijateljicom, od panike do proučavanja svog slučaja kod ginekologa, naša junakinja daće sve od sebe da prođe kroz ovu… vrlo neobičnu situaciju.

Filmski vodič od 24. do 29. avgusta 5

Dužina trajanja filma: 95 min

Žanr: komedija

Država/Godina: Francuska/2017

Uloge: Audrey Dana, Christian Clavier, Eric Elmosnino, Alice Belaidi

Režija: Audrey Dana

29. avgust- Kuća kraljevog namesnika

Godina je 1947. i u raskošnoj Palati kraljevskog namesnika u Nju Delhiju vri kao u košnici. Petstotina radnika se sprema za dolazak lorda Mauntbatena koji je upravo imenovan za novog – i poslednjeg – vicekralja, zaduženog da od strane Velike Britanije vrati Indiju indijskom narodu. Mauntbaten stiže u pratnji svoje supruge Edvine, jake žene liberalnih shvatanja. Dok Mauntbatenovi otpočinju svoju ulogu u ključnim istorijskim događajima, u donjem delu kuće, među slugama koje čine Indusi, muslimani i siki, javlja se zabranjena ljubav.

Filmski vodič od 24. do 29. avgusta 6

Dužina trajanja filma: 106 min

Žanr: drama, komedija, istorijski

Država/Godina: Velika Britanija, Indija, Švedska/2017

Uloge: DŽilijan Anderson, Hju Bonavil, Majkl Gembon, Om Puri, Maniš Dajal

Režija:  Gurinder Čada

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari