Filmski vodič od 31. oktobra do 7. novembra 1Foto: Promo

List Danas, za ljubitelje kinematografije, izdvaja projekcije koje se očekuju u narednih sedam dana na filmskim platnima.

31. oktobar – Velikani svetskog filma: Klaudija Kardinale

Filmski vodič od 31. oktobra do 7. novembra 2
Foto: Promo

Do kraja meseca u Muzeju kinoteke u Kosovskoj 11. na programu je ciklus Velikani svetskog filma posvećen italijanskoj i internacionalnoj zvezdi Klaudiji Kardinale, ukazano je u saopštenju za medije i dodato da je Kardinale rođena 1938. u Tunisu, a da je na film stigla preko izbora za mis. Bila je seks simbol 60-ih i 70-ih godina 20. veka, ali i talentovana glumica koju su angažovali čuveni reditelji.

Svetsku slavu stekla je u kultnim filmovima „Osam i po“ Federika Felinija (1963) i „Bilo jednom na Divljem zapadu“ (1968) Serđa Leonea. Pored ta dva ostvarenja za ovu priliku su iz njene bogate filmografije odabrani i „Devojka sa koferom“ (1961) Valerija Zurlinija, „Gepard“ (1963) Lukina Viskontija, „Fickaraldo“ (1982) Vernera Hercoga…

Poslednje večeri ciklusa Velikani, posvećenog kultnoj glumici, biće prikazani filmovi: „DRAGE ZVEZDE VELIKOG MEDVEDA“ (Uloge: Klaudija Kardinale , Žan Sorel. Režija: Lukino Viskonti) u 17 sati i BILO JEDNOM NA DIVLJEM ZAPADU (Uloge: Klaudija Kardinale, Henri Fonda. Režija: Serđo Leone) u 19 sati.

31. oktobar – Terminator: Mračna sudbina

Više od dve decenije su prošle od kako je Sara Konor sprečila Sudnji dan, promenila budućnost, i ponovo napisala sudbinu ljudske rase, istaknuto je povodom novog Terminatora – Mračna sudbina, koji u bioskopske projekcije kreće od večeras.

„Deni Ramos (Natalia Reyes) živi jednostavan život sa ocem i bratom (Diego Boneta) u Meksiko Sitiju kada se kroz vreme vrati napredni i smrtonosni Terminator Rev-9 (Gabriel Luna) sa namerom da je ulovi i ubije. Denin život zavisi od udruživanja sa dve ratnice: Grejs (Mackenzie Davis) i unapređenog vojnika iz budućnosti Sare Konor (Linda Hamilton). Kako Rev-9 nemilosrdno uništava sve i svakog na svom putu kako bi došao do Deni, njih tri odlaze kod T-800 (Arnold Schwarzenegger), čoveka iz Sarine prošlosti, koji je njihova poslednja nada“, ukazano je u vezi radnje nastaka kultnog filma Terminator.

31. oktobar (do daljeg) – Grdana – Gospodarica zla

“Grdana – Gospodarica zla” je avantura koja se odigrava nekoliko godina nakon filma “Grdana – Zla vila”, u kom se publika upoznala sa događajima koji su skamenili srce Diznijeve najozloglašenije negativke koja je, tako povređena, proklela princezu Auroru, ukazano je povodom ovog filma koji je već par nedelja može pogledati u bioskopima širom Srbije.

Kako je istaknuto novi film istražuje komplikovan odnos vile sa rogovima i buduće kraljice, koje formiraju novi savez i suočavaju se sa novim protivnicima u njihovoj borbi da sačuvaju kraljevstvo i magična stvorenja koja žive u njemu.

Reditelj filma je Joakim Rening, scenaristi su Linda Vulverton, Majka Ficerman – Blu i Noa Harpster. Producenti filma su Džo Rot, Anđelina Džoli i Dankan Henderson, zajedno sa Metom Smitom, Džefom Kiršenbauom i Majklom Vieirom, koji su izvršni producenti.

31. oktobar – Noć veštica

Filmski vodič od 31. oktobra do 7. novembra 3
Foto: Promo

Doživite najstrašniju Noć veštica u Cineplexx bioskopima uz omiljene horor filmove, zato što će večeras u svim Cineplexx bioskopima u Srbiji biti prikazano pet horora:  To – drugo poglavlje, Ukleto, Jezive priče iz mraka, Lov i Polaroid.

Takođe, za ljubitelje horora i Stivena Kinga organizovana je specijalna poslastica – Dr Sleep pretpremijerno za Noć veštica – ukazano je u najavi filmskih projekcija.

3. novembra – Film Freak Flock – The Purple Rose of Cairo

Film Freak Flock leti gradom i diže prašinu, dođi na otvaranje prve sezone projekcija u dom b-612 da napravimo žurku „kao na filmu“, ukazano je u najavi događaja i dodato :“ ovog novembra sklanjamo se od kiše uz filmove o filmovima. U tom stilu i započinjemo u nedelju 3.11. u 19 sati uz “ The Purple Rose of Cairo“.

Filmski vodič od 31. oktobra do 7. novembra 4
Foto: Promo

Nakon projekcije zvučnike preuzima DJ dvojac Kritik i Assian koji će vas pokrenuti u ritmu filmske muzike, ukazali su organizatori.

3. novembar – Omar

Arapski kulturni centar i GO Stari grad oranizuju projekciju palestinskog filma „Omar“ koji će biti održan u nedelju, u 19 i 30 sati u Velikoj sali GO Stari grad.

Filmski vodič od 31. oktobra do 7. novembra 5
Foto: Promo

– Ovo je još jedan film režisera Hanija Abu Asada (pored filma „Raj sada“) koji je nominovan za Oskara u kategoriji za Najbolji strani film 2014. godine. Dobio je specijalnu nagradu žirija Un Certain Regard na Kanskom festivalu 2013. godine – saopšteno je u najavi, a povodom radnje istaknuto: Omar je palestinski pekar koji se noću bori za slobodu svoje zemlje. Međutim, biva uhapšen od strane izraelske policije i nakon ucena i ubeđivanja pristaje da radi za njih kao doušnik. Ovde počinje opasna igra – da li izdaje svoje drugove i svoja ubeđenja ili se samo pravi da sarađuje sa izraelskom policijom; da li može da veruje ljudima oko sebe, pa čak i onima koji su mu najbliži? Napet i dinamičan, ispraćen ljubavnom pričom i moralnim dilemama, ovaj film će vam držati pažnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari