Fotograf iz Smedereva odlučio da predstavi radove online (GALERIJA) 1Foto: Živan Vanja Panić

Korona virus odgodio je mnoge kulturne događaje, pa tako i izložbe u galerijama, zbog čega je Živan Vanja Panić, fotograf iz Smedereva, odlučio da svoje radove predstavi publici preko interneta.

„Mislim da i u ovo doba ipak može da se održava kultura. Izlagačka delatnost neće više biti kao nekada, moramo da smišljamo nove načine. Ovih dana moja izložba ‘Sunčana strana ulice (Neki Smederevci)’ biće u isto vreme postavljena na mom ličnom profilu na Fejsbuku, kao i na velikim Fejsbuk grupama, u raznim novinama i na sajtovima kulturnih institucija, tako da će moći da je vide i ljudi koji nemaju naviku da dolaze na otvaranja i idu po galerijama“, kaže Panić, koji se umetničkom fotografijom bavi više od 30 godina.

Iako svestan da izložba na pravi način može da se doživi jedino u galeriji, fotograf smatra da je ovakav vid izlagaštva neminovan i nada se da će online izložba privući dosta novih zainteresovanih posetilaca koji će ubuduće dolaziti u galerije.

Živan Vanja Panić živi u Smederevu, a dosad je izlagao na nekoliko stotina kolektivnih izložbi po celoj bivšoj Jugolaviji. Poslednjih godina ne učestvuje na kolektivnim, već radi samo samostalne izložbe koji je do sada imao 17.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari