Zvezda serije "Seranovi": Život ume nekada da iznenadi 1Foto: Aleksandar Pavlović

U okviru projekta „Reč putuje“ (Viaja la palabra), poznati španski glumac i muzičar Fran Perea će imati dva koncerta u Srbiji, u Novom Sadu (Studio M) večeras i u Beogradu (Kolarac) 25. maja.

Dolazak popularne španske zvezde organizovalo je Udruženje profesora španskog jezika u Srbiji, a projekat ima za cilj da podstakne na učenje i upotrebu španskog jezika putem muzike.

* U okviru projekta „Reč putuje“ u Srbiji ćete imati dva koncerta. Koliko će oni biti slični, a koliko različiti i šta publika može da očekuje od istih?

– Da, imam dva koncerta, u Beogradu i u Novom Sadu i očekujem da će biti dobri, a da će publika u njima uživati. Nadam se da će ljudi doći u velikom broju. Koncerti će se razlikovati, u Novom Sadu će biti akustičnija varijanta, dok će u Beogradu koncert biti u klasičnijem obliku, a interesantno je da će na oba nastupa sa mnom na sceni biti i Viktor Elijas, koga ovdašnja publika pamti i po ulozi Giljea u seriji „Seranovi“.

* U okviru ovog projekta ste već gostovali u Srbiji prošle godine kada ste održali koncerte u Beogradu i Novom Sadu. Kakva očekivanja imate od ovogodišnjih nastupa u Srbiji?

– Koncerti u Srbiji protekle godine su mi ostali u veoma lepom sećanju i voleo bih i da sa ovih predstojećih ponesem iste takve uspomene. Bile su to zaista sjajne večeri sa predivnom publikom sa kojom je bilo lako napraviti divnu atmosferu koju i danas pamtim.

* Poznato je da ste u jednom trenutku pauzirali svoju muzičku karijeru zarad glume. Da li iz ove perspektive žalite zbog te odluke?

– Zadovoljan sam svime što mi se desilo u životu. Ostavio sam muziku jer sam smatrao da je mnogo važnije da se u tom trenutku moje karijere posvetim glumi i vratim u pozorište. Našao sam utočište u njemu. Imao sam mnogo sreće i mogao sam da radim mnogo drugih stvari. Kasnije nisam znao da li da izdam novi album, ali život me je odveo na ovaj put i nastavio sam da radim na pesmama. Dobro, život ume nekad da te iznenadi.

* Da li trenutno snimate nešto ili imate ikakvih obaveza u pozorištu ili ste samo okrenuti albumu?

–  Ne. Upravo sam završio rad na seriji koja se zove „Paradise“, u špansko-finskoj koprodukciji koja će početi sa emitovanjem u toku ove godine. Sada sam okrenut samo muzici, a kada se vratim u Španiju počinjem sa probama za novu predstavu „Prometej“ za Teatar klasike u Meridi. To je veoma važan festival u Španiji. A nakon toga vraćam se muzičkoj turneji i to na jesen.

* U tom svetlu kako ocenjujete uspeh projekta „Reč putuje“ u Španiji, ali i u inostranstvu?

– Veoma sam zadovoljan uspehom koji je ovaj album postigao. Nakon dugog perioda koji sam proveo van muzike, potrebno je vreme, ali ono polako dolazi i generalno sam srećan što mogu da radim ono što volim. Delim pesme sa publikom. Na kraju, sve što uradim, delim sa publikom. U životu sam mogao da zamislim da budem ovde u Srbiji i to ću drugi put biti ovde u veoma kratkom vremenskom roku gde ću održati koncerte u Beogradu i Novom Sadu.

* Kakvi su Vam planovi za budućnost?

– Ova godina mi je već do samog kraja isplanirana, a kao što sam već rekao biću prisutan u pozorištu, ali i na muzičkoj turneji u Španiji u drugoj polovini 2019., tačnije od septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari