G. I. Joe - Zmijske Oči 1Foto: Promo

U filmu „G.I. Joe – Zmijske Oči“ glavni lik Zmijske Oči tumači Henri Golding. Tvrdoglavi samotnjak je primljen u drevni japanski klan, Arašikage, nakon što je spasio život nasledniku.

Po dolasku u Japan, Arašikage uče Zmijske Oči tajnama nindža ratnika, ali mu pružaju i nešto za čime je dugo žudeo. Tu je našao i svoj dom. Međutim, kada tajne iz njegove prošlosti budu otkrivene, Zmijske Oči će morati da prođe ispit savezništva i časti, čak iako to znači gubitak poverenja onih njemu najbližih.

Film je zasnovan na likovima G.I. Joe, a u istom se pojavljuju i Endrju Kodži, kao Olujna Senka, Ursula Korbedo, kao Baronica, Samara Viving kao Skarlet, Haruka Abe je Akiko, Tahehiro Hira je Kenta i Iko Uvais, kao Čvrsti majstor.

Senka špijuna

G. I. Joe - Zmijske Oči 2Radnja je smeštena u vreme Hladnog rata i zasniva se na istinitoj priči o Grevilu Viniju (Kumberbač), britanskom poslovnom čoveku, koji je zbog svojih čestih putovanja, postao zanimljiv tajnoj obaveštajnoj službi MI6, koja ga je potom regrutovala u jednog od kurira za najtajnije informacije.

Vini je sklopio tajno i opasno partnerstvo sa sovjetskim činovnikom Olegom Penkovskijem (Ninidže) kako bi došao doskrivenih informacija potrebnih da se spreči nuklearni rat i smiri kubanska raketna kriza.

Pokajnik

G. I. Joe - Zmijske Oči 3Tom Karter je pljačkaš koji je tokom karijere ukrao debet miliona dolara iz nekoliko manjih banaka duž SAD-a. Bez hapšenja, bez otkrivanja identiteta.

Nakon što upozna Ani, Tom želi da napusti posao i počne novi život sa voljenom ženom. Naravno da stvari neće ići tako glatko.

Dva mlada FBI agenta, kojima je dodeljen njegov slučaj, odlučuju da tih devet miliona dolara zadrže za sebe, a usput da smeste Tomu ubistvo njihovog nadređenog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari