Glumac Idris Elba otkrio da ga je rasizam odbio od uloge Džejmsa Bonda 1Foto: SQUARESPACE/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

„Kada vas pitaju da li želite da budete Džejms Bond, znate da ste dostigli vrhunac svoje karijere“.

Idris Elba je trenutno jedan od favorita kada je u pitanju preuzimanje uloge Džejmsa Bonda, kog je ranije igrao Danijel Krejg. Glumac poznat po seriji Luter u početku je bio polaskan što je uopšte razmatran za tu ulogu, ali su ga vremenom odvratile reakcije nekih obožavalaca, prenosi Deadline.

„Iskreno, bio sam veoma polaskan zbog toga. Mislio sam da je ‘ovo je ludo’ jer je to uloga Džejmsa Bonda, svi znamo šta to znači. To je uloga koju žele svi glumci“, rekao je Elba tokom podkasta SmartLess, te dodao:

„Kada vas pitaju da li želite da budete Džejms Bond, znate da ste dostigli vrhunac svoje karijere“.

Glumac je u početku bio srećan jer su obožavatelji zavoleli ideju da je on novi Džejms Bond, ali je bio razočaran kada su neki od fanova emisije postali ogorčeni zbog njegove trke.

„Oni koji nisu bili zadovoljni idejom da sam Džejms Bond zgadili su mi se zbog cele stvari i izbacili me iz uloge jer je sve postalo rasprava o rasizmu. Postalo je besmisleno, a ja sam snosio posledice“, rekao je Elba.

Elba je tokom intervjua za Esquire ranije ove godine rekao da više ne želi da se predstavlja kao crni glumac.

„Biti glumac je profesija, baš kao i biti arhitekta, nije definisano rasom. Međutim, ako želite da vaš rad bude definisan vašom rasom, imate pravo na to“, rekao je on, a prenosi index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari