Glumac iz „Sam u kući” otkrio kako je izgledalo snimanje kultne scene i ništa nije smešno: „Imao sam opekotine na temenu” 1Screenshot

Kreće praznična histerija i „Sam u kući“ je jednostavno  njen sastavni deo. Oskarovac, Džo Peši, dao je intervju za People i ispričao kako im je bilo na snimanju.

U intervjuu za „People“ povodom proslave 30 godina drugog dela filma „Sam u kući“, Peši (79) otkrio je kako je zadržavanje originalne glumačke postave i ekipe iz 1990. u drugom nastavku filma „Sam u kući“ pružilo čitavoj produkciji „istu, ako ne i veću energiju i entuzijazam kao tokom rada na prvom delu“.

Oskarom nagrađeni glumac istakao je da je bilo više spontanosti i kreativnosti na setu jer su svi već radili na tom projektu.

„Bila je lepa promena raditi tu posebnu vrstu slepstik komedije“, kaže Peši, uz podsećanje da je u svet komedije zakoračio i ranije.

„Međutim serijal filmova Sam u kući bio je više fizički tip komedije, dakle, malo zahtevniji“, dodao je glumac.

Sam u kući 2, snimljen 1992, prati Kevina Mekalistera (Makoli Kalkin) godinu dana nakon događaja iz originala. Slučajno se ukrcava na let za Njujork, dok njegova porodica odlazi na odmor na Floridu za Božić. Kevinov sukob s kriminalcima Harijem (Peši) i Marvom (Danijel Stern), te podvale na Menhetnu, osigurali su tu obožavanu dinamiku heroja i negativca između tada malog Kalkina, koji danas ima 42 godine, i Pešijevog zlikovca.

„Sećam se Makolija kao stvarno slatkog klinca, čak u njegovim godinama, vrlo profesionalnog. No, namerno sam ograničio svoje interakcije s njim kako bih očuvao dinamiku između njegovog lika Kevina i mog lika Harija“, kaže Peši o radu s Kalkin. Peši napominje kako nije želeo da se na ekranu vidi da su na bilo koji način prijateljski raspoloženi dok je snimao scene s mladom zvezdom.

„Želeo sam da održim integritet protivničkog odnosa“, dodao je glumac za People. Kevin Hariju zadaje podosta boli u filmu, a Peši otkriva kako je uistinu zadobio ozbiljnu povredu u nezaboravnoj sceni u kojoj su Kevinove zamke zapalile Harijev šešir.

„Osim očekivanih udaraca, modrica i boli koju biste povezali s tom posebnom vrstom fizičkog humora, zadobio sam ozbiljne opekotine na temenu glave tokom scene u kojoj je Harijev šešir zapaljen“, otkriva Peši napominjući da je sam osmislio štos potreban za tu scenu. Ipak imao je kaže, dovoljno sreće da profesionalni kaskaderi odrade prave teške vratolomije.

Peši se pojavio samo u prva dva filma Sam u kući. Četiri nastavka snimljena nakon 1992. uključuju nove glumačke postave i nove priče.

Upitan da li bi ikada razmišljao o ponovnoj ulozi Harija za budući deo franšize, glumac kaže da bi bilo „teško ponoviti“ nevinu auru originalnih filmova.

„Iako nikad ne reci nikad, mislim da bi bilo teško ponoviti ne samo uspeh nego i ukupnu nevinost originala. Sada su druga vremena; stavovi i prioriteti su se promenili u 30 godina.“

Izvor: Jutarnji.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari