Glumac Rob Lou: Pandemija korone zaustavila je sve osim heroja čijim žrtvama svet danas postoji 1PPromo/ FOX. © 2022 Fox Media LLC. CR: Jack Zeman/FOX.

Tokom osamdesetih godina prošlog veka Rob Lou bio je jedna od najobožavanijih tinejdž zvezda, seks simbol, ali i pop ikona zlatnog doba Holivuda.

Četiri decenije kasnije, sa šest nominacija za Zlatni globus i jednom za priznanje Emi, Rob Lou i dalje privlači pažnju kako svojim ulogama, tako i stasom na kom bi mu na pragu šezdesetih pozavideli mnogi muškarci.

Roba Loua trenutno gledamo u seriji „911: Teksas“, koja se trenutno emituje na kanalu Foks utorkom u 22 sata.

Poznati glumac već tri decenije u skladnom je braku, u kom je sa suprugom dobio dva sina, a za to vreme nije zapostavio ni glumačku karijeru. Domaćoj publici najpoznatiji je po roli Sema Siborna iz političke drame „Zapadne krilo“, koja je verovatno i jedna od najzapaženijih, ali u ekskluzivnom intervjuu za Danas glumac otkriva da je bilo mnogo projekata koji su ga igrom sudbine jednostavno zaobišli.

– Iskreno, rolu u seriji „911: Teksas“ sam dočekao sa velikom radošću, ali ne zbog onoga što bi neko očekivao, a to je prilika da se kao glumac dočepam nove uloge, honorara i da mi lice bude na malom ekranu. U TV industriji od vremena kada sam počeo da se bavim ovim poslom do danas se mnogo toga promenilo. Međutim, jedna stvar ostala je ista – veoma je važno biti prisutan. Ipak, kada je reč o ovom projektu, imao sam potpuno druge motive. Hteo sam da se nađem u seriji koju kao producent potpisuje jedan genije kao što je Rajan Marfi – poručuje glumac koji već tri sezone tumači lik šefa vatrogasne službe Strenda Ovena.

– Otkako sam gledao Marfijevu seriju „Reži me“, imao sam želju da radim sa njim. Bio sam opčinjen rolom Kristijana Troja koju je kasnije dočarao DŽulijan Makman. Do te mere sam bio fasciniran ovim likom da sam u jednom trenutku pozvao Marfijevog agenta i zakazao večeru kako bih saznao šta bi trebalo da uradim u jednoj od njegovih serija. I tada sam doživeo veliki šok. Rajan je pažljivo slušao moje divljenje prema onome što je uradio sa likom Kristijana Troja, i onda mi otkrio da je tu ulogu pisao za mene. Zanemeo sam. Rekao mi je da je da je produkcija kontaktirala moje agente, ali da su oni procenili da ta uloga nije bila dobra za mene i da je zbog njih nisam dobio – priznao je Lou, dodajući da se sličan razvoj situacije nastavio i sa sledećim projektima koje je potpisivao Rajan Marfi.

– Trebalo je da igram u „Američkoj horor priči“, ali tada sam bio zauzet drugim angažmanom. Posle toga je trebalo da startujem u originalnom serijalu „911“, ali ni tada nam se datumi nisu poklopili. Kada su me pozvali zbog spinofa „911: Teksas“, rekli su mi: „Ovakva je situacija. Glumio bi vatrogasca koji svakog dana rizikuje život uskačući direktno u vatru, a istovremeno izuzetno vodi računa negovanju svoje kože. Dakle, vatrogasac-metroseksualac.“ Rekao sam samo – kupljeno! – priseća se glumac kako je postao deo akcione drame koja je već tri ciklusa u samom vrhu popularnosti na američkom TV nebu.

Kao i sve mlade holivudske zvezde koje su zenit slave dotakle pre dvadesete i Rob se borio sa svim iskušenjima koje popularnost nosi sa sobom. Alkoholizam i problemi sa narkoticima dugo su bili deo Robovog života, i to deo koji je na trenutak pomračio njegovu blistavu karijeru.

Na sreću, a najviše zahvaljujući njegovoj supruzi, smogao je snage da se odupre porocima i nedavno je proslavio tri decenije života bez alkohola i droge. Rezultat toga su nove uloge i povratak na male ekrane koji su ga ponovo vratili u sam vrh svetske scene. Zanimljivo je i to da on nije jedini od Louovih angažovanih na seriji „911: Teksas“.

– Moj mlađi sin radi kao scenarista na ovoj seriji. Genetika je zaista čudo. On je diplomirao na Univerzitetu Stenford. Postigao je sjajne rezultate na odseku molekularne biologije. I onda je jednog dana došao i rekao – tata, ja hoću da budem glumac. Neću kriti da je to verovatno bilo moje najveće životno razočaranje, ali uvek sam tu za svoju decu, i smatrao sam u tom trenutku da je važno da ga podržim – otrkiva glumac koji priznaje da ga je „911: Teksas“ na neki način podmladio.

– Ovo je pre svega akciona drama. Fokus je fizički zahtevnim egzibicijama zbog kojih sam morao da budem u savršenoj formi i drago mi je što sam se u trenutku kada većina mojih kolega razmišlja o povlačenju i penziji u nekom od meksičkih letovališta ja dobio priliku da izgledam kao mladić – uz smeh poručuje atraktivni glumac čiji klipovi iz teretane koje deli sa fanovima na društvenim mrežama izazivaju veliko oduševljenje. Međutim, kako Rob kaže, „911: Teksas“ nije „samo“ akcija.

– Na neki način ovom serijom skrećemo pažnju na nevidljive junake našeg društva. To nisu samo vatrogasci. To su i lekari, radnici hitnih službi, svi oni zahvaljujući kojima naš svet opstaje, a kojima se retko posvećuje pažnja u medijima. To je i jedan od glavnih razloga zbog kojih sam prihvatio da budem deo ove serije. Protekle godine ubedile su me u to da su oni pravi superheroji. Pandemija korona virusa zaustavila je sve osim njih. Zahvaljujući njihovim žrtvama svet danas postoji – smatra Rob Lou, dodajući da je serija „911: Teksas“ bila jedna od retkih koja se snimala i tokom pandemije.

– Nismo imali dana pauze, osim onih koji su predviđeni programom snimanja. Bilo je naporno uz sve mere predostrožnosti i stalna testiranja. Zamislite kako izgleda jedan dan na setu pod punom opremom jednog vatrogasca uz sve što jedan vatrogasac mora da uradi u nekoj kritičnoj situaciji, i onda na sve to, dok čekate da dođe vaš red da stanete pred kamere, vi morate da nosite masku zbog korone. Bio je to pakao, ali takva procedura nam je svima spasla živote – priseća se Lou.

Kako kaže, dane pandemije proveo je sa porodicom, ali priznaje da mu je drago da je sve to sada daleka prošlost. I to iz razloga koje niko ne bi očekivao.

– Vreme korone okupilo je porodicu ponovo pod istim krovom. I bilo je to lepo neko vreme, ali postoji razlog zašto je majka priroda odredila da mladunci u divljini kada napuste porodično ognjište, onda se više ne vraćaju kod mame i tate – zaključuje uz smeh glumac kog tokom avgusta gledamo utorkom od 22 sata na kanalu Foks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari