Glumačka legenda donela odluku: ‘Sada je gotovo, povlačim se. Pa imam prokletih 90 godina‘ 1Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Legendarni britanski glumac Majkl Kejn (Michael Caine) najverovatnije je upravo završio poslednji film svoje karijere. Zvezda nebrojenih kultnih projekata to je otkrio tokom nedavnog intervjua za Telegraf, prenosi Jutarnji list.

„Sada sam recimo to tako u penziji“, rekao je, iako je već pre izjavio da će se povući, ali je ipak nastavio da snima i vraća se na ekran.

„Međutim tada nisam imao 90 godina. Sada imam prokletih 90 godina i ne mogu dobro da hodam i sve što ide uz to“, pojasnio je.

Kejn u svom (za sada) poslednjem filmu „The Great Escaper“ glumi Bernarda Džordana, veterana Drugog svetskog rata koji beži iz staračkog doma kako bi prisustvovao proslavi 70. godišnjice Dana D u Francuskoj.

U britanske bioskope film stiže 6. oktobra.

Taj lik je neverovatan, a uz to i scenario je tako lepo napisan. Uz kovid i pandemiju, tri godine nisam snimao i mislio sam da sam završio s tim. I odjednom sam ponovo radio na filmu i tako se lepo proveo“, kazao je obrazlažući zašto se pridružio glumačkoj postavi.

Slavni glumac istakao je da mu je ekipa dala „jako dobar štap“ kada je snimao, jer više ne može da hoda bez njega.

„Napravio bih samo jednu scenu, a onda bih pao“, dodao je.

Dobitnik Oskara ranije je aludirao na moguće penzionisanje 2021., tvrdeći tada da će film „Best Sellers“ biti njegova poslednja uloga.

„Ne radim dve godine, a imam problema s kičmom, što se odražava na moje noge. Dakle, ne mogu dobro da hodam. Ne postoje baš scenariji u kojima glavni junak ima 88 godina,“ rekao je tada u emisiji „Kermode“ radija BBC.

Kejn je počeo da glumi 50-ih godina debijem u filmu „Brdo u Koreji“ iz 1956.

Bio je nominovan za šest Oskara, osvojivši nagradu za najbolje sporedne muške uloge u „Hannah and Her Sisters“ 1986. te 1999. u „The Cider House Rules“.

Neke od njegovih najvećih uloga uključuju „Miss Congeniality,“ „Alfie,“ „The Muppet Christmas Carol,“ „Interstellar,“ te naravno legendarni lik Alfreda Pennywortha u trilogiji o Batmanu Kristofera Nolana, „Batman Begins“ (2005), „The Dark Knight“ (2008) i „The Dark Knight Rises“ (2012).

Daleko od javnog života, Kejn i njegova supruga Šakira nedavno su smanjili broj stanova i kupili kuću u Vimbledonu, jer je Kejnu postalo teško hodati po seoskom imanju od osam hektara u Surreyu. Srećom, novo prebivalište bliže je njegovoj porodici i troje unučadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari