Glumom protiv nasilja 1

U Gimnaziji „Laza Kostić“ u Novom Sadu u petak 11. maja u 18.30 časova premijerno će biti odigrana predstava „Glumom protiv nasilja“ u okviru istoimenog projekta.

Kako se navodi u saopštenju, predstava se bavi rešavanjem problema vršnjačkog nasilja kroz svež i inventivan pristup prilagođen deci. Radi se o Forum teatru gde su deca ta koja stvaraju predstavu i spontano prave scenario. Predstava je plod raznih aktivnosti i rada koji su se odigravali tokom tekuće školske godine. Za ideju, osmišljavanje i realizaciju predstave zaslužni su učenici Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ i nastavnice koje učestvuju u projektu: Ivana Šolar (nastavnik engleskog jezika i koordinator projekta), Jelena Stanković (učiteljica), Danijela Korica (nastavnik srpskog jezika), Maja Vujin (psiholog). Projekat je finansiran od strane Erasmus+ programa a samoj predstavi je prethodio boravak učesnica u projektu na mobilnosti u Grčkoj na kursu „Drama u obrazovanju“.

„Cilj projekta je pronalaženje nekih suptilnijih mehanizama za rešavanje problema vršnjačkog nasilja a dramske metode su se pokazale kao veoma korisne kada su u pitanju osetljive teme kao što je ova. U okviru projekta, učesnici su održali i tri obuke za nastavnike drugih škola kako bi i oni mogli primeniti nešto od naučenog u svojim učionicama. Pored ukazivanja na okolnosti i današnju stvarnost cilj predstave i samog projekta jeste postavljanje pitanja, izbora i puta kojim želimo dalje“, ističu organizatori.

Ulaz na predstavu je besplatan, a oni koji ne mogu da prisustvuju predstavi a zainteresovani su za temu, m oći će pratiti predstavu kroz onlajn platformu koju je donirao Rotari eKlub.Sve informacije o projektu, predstavi i onlajn platformi se nalaze na adresi www.actingagainstviolence.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari