"Glupo bi bilo ćutati": Glumci u Srbiji o kritikama iz redova vlasti 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ako vlast u Srbiji ima bilo kakav osećaj pripadnosti narodu, zaustaviće govor mržnje koji seje već godinama, a proteklih nedelja mnogo više, izjavio je danas glumac Branislav Trifunović, dok njegova koleginica Gorica Popović poručuje da verbalni napadi na glumce „šalju najgoru moguću poruku građanima“ i ocenjuje da je to „autogol vlasti“.

Trifunović i Popović su za Radio Slobodna Evropa (RSE) govorili o kritikama predstavnika vlasti na račun glumaca koji su podržali proteste „Srbija protiv nasilja“.

Kao što očekujemo da se ispune zahtevi ovih protesta, tako očekujemo i da se osude napadi, rekla je Popović.

Hajde da vidimo kako će da reaguju kada dobiju tužbu protiv poslanika vladajuće Srpske napredne stranke Nebojše Bakareca, pa ćemo da vidimo da li uopšte možemo da se oslonimo na državu ili ne, ocenila je ona.

Trifunović dodaje da su vlasti napravile kontra efekat sa napadima na glumce, jer su mislili da
niko neće reagovati.

Prvi put smo svi, preko Glumačke organizacije Srbije i Udruženja dramskih umetnika Srbije, stali protiv toga i rekli dosta je, rekao je on.

Oni pozivaju ljude koji se ne slažu sa nama da nas jure po ulici i govore da mi živimo u blagostanju i kako nas nije sramota jer eto, radimo za državu, a ovamo nešto pričamo protiv vlasti. Izjednačili su državu i svoju stranku, naglasio je Trifunović.

Da li očekujem da će država nešto uraditi, siguran sam da neće, ali očekujem, nadam se, da će shvatiti koliko je ovo opasno i grozno. Ne samo po nas, nego i za njih i za ovu državu, kazao je Trifunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari