"Guitar Art" festival od 12. do 17. marta u Kombank dvorani 1

Dvadeseti međunarodni festival gitare, „Guitar Art“ festival, pod sloganom „Applause!“ biće održan od 12. do 17. marta u Kombank dvorani, saopšteno je na godišnjoj konferenciji za novinare u Press sali Skupštine grada Beograda.

Tokom šest koncertnih večeri u velikoj sali održaće se devet koncerata na kojima će nastupiti više od 120 umetnika iz više od 35 zemalja širom sveta. Publika u holu zdanja u Dečanskoj 14. moći će svakodnevno da posećuje izložbu „Guitar Visual Art“, a u manjim salama svakodnevno će se održavati prateći program festivala – radionice, takmičenja i predavanja – istaknuto je na konferenciji.

– Slogan „Applause!“ simbolizuje aplauz za sve nas, za mlade koji sviraju gitaru, za istrajnost, prilagođavanje, jer dvadeset godina nije malo – kazao je direktor i osnivač festivala Boško Radojković.

On je rekao da će u utorak na svečanom otvaranju festivala nastupiti najveći svetski flamenko gitarista Vicente Amigo a sutradan čuveni Rosenberg trio, koji predstavlja gipsy jazz – swing muzičku senzaciju. U četvrtak, glavni koncert održaće Kings of strings (the younger), a u petak kraljica fado muzike nove generacije Carminho. Subota je namenjena i za Kruševo 2, projekat Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića. Poslednjeg dana festivala biće održano Veče Hoakina Rodriga – tri koncerta za gitaru i orkestar. Glavni koncerti počinju u pola devet uveče, a klasika od 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari