Hit predstava "Moj muž" Jugoslovenskog dramskog pozorišta večeras na 27. Festvalu malih scena u Rijeci 1Foto: Đorđe Tomić

Predstava nastala po istoimenoj zbirci priča Rumene Bužarovske, u režiji Jovane Tomić, koja od aprila 2021. kada je premijerno izvedena na sceni Studio Jugoslovenskog dramskog pozorišta beleži veliki uspeh, večeras i sutra (8. maja), biće izvedena na 27. Festivalu malih scena u Rijeci.

Glavne junakinje igraju Jovana Belović i Sanja Marković. a u autorskoj ekipi su i dramaturg Dimitrije Kokanov, kostimograf Maja Mirković, kompozitor Luka Mejdžor, a knjigu Rumene Bužarovske prevela je Irena Šentevska.

Predstava „Moj muž“ do sada je gostovala na Internacionalnom pozorišnom festivalu MOT u Skoplju, festivalu „Ohridsko leto” u Ohridu (Severna Makedonija), beogradskom Belefu.

Na festivalima u Banjaluci („Zaplet 13“) i u Topoli (Festival duodrame), osvojila je nagrade za najbolju predstavu, a Jovana Belović i Sanja Marković su podelile nagrade za najbolje glumice festivala.

Godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta za predstavu „Moj muž“ dobili su Jovana Tomić za režiju, Dimitrije Kokanov za dramatizaciju, a za niz uloga koje u predstavi tumače, istu nagradu su ponele i Jovana Belović i Sanja Marković.

Ove dve glumice dobitnice su i prestižne Nagrade „Nebojša Glogovac” za izuzetnu umetničku kreaciju mladog glumca, koju je JDP ustanovilo prošle godine zajedno sa Gradom Beogradom, kao i priznanja JDP i Fondacije „Branka i Mlađa Veselinović“ za najbolje glumačko ostvarenje na sceni JDP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari