Humanitarni nastup baletskog ansambla iz SAD-a 1

Baletski ansambl iz Sjedinjenih Američkih Država “Ballet Magnificat!“ sa baletskom predstavom „Putovanje rasipnika” nastupiće u Centru za kulturu Smederevo u sredu, 23. maja.

Gostovanje u Smederevu biće humanitarnog karaktera, na obostranu želju organizatora i ansambla, prenosi Podunavlje.info.

Ulaz će biti uz doborovoljan prilog, a celokupan prihod biće namenjen lečenju Mladena Jevtića (1992) iz Smedereva koji je doživeo nesreću na treningu i nalazi se u stanju budne kome. Mladenu je neophodan nastavak lečenja u inostranstvu koje zahteva znatna sredstva. U Hrvatskoj mu je neurohiruškim putem ugrađen implant za duboke moždane stimulacije, kao i defibrilator koji mu je omogućio rehabilitaciju. Operacije i četvoromesečnu rehabilitaciju van zemlje je finansirala porodica uz pomoć brojnih prijatelja. Po povratku u zemlju, pored toga što je Mladen hospitalizovan dolazi do  pogoršanja njegovog stanja. Nakon kontakta sa nekoliko centara za rehabilitaciju u inostranstvu porodica je odlučna da odvede Mladena na evaluaciju sadašnjeg stanja i predlog dalje rehabilitacije. Kako su troškovi lečenja i rehabilitacije skupi, porodici je neophodna finansijska pomoć.

Početak baletske predstave u sredu zakazan je za 19 sati, a ulaznice se mogu podići na biletarnici Centra za kulturu.

Muzičko scenski spektakl „Putovanje rasipnika“ je životna priča jedne porodice, koja biva potresena kada muž iznenada napušta svoju voljenu ženu i kćer, i odlazi sa željom da bude slobodan i da proživi život stilom bludnika. Slomljenog srca, supruga i kćerka se bore da mu oproste i željno čekaju njegov povratak. Putovanje za koje je suprug pomislio da će mu doneti zadovoljstvo završava se tako da mu proizvode samo tugu i žaljenje. Nakon što je došao do dna života, muž se vraća kući kako bi zatražio oprost od svoje porodice… Ova baletska predstava nudi izuzetno dirljivu priču o opraštanju i moći obnove, i to kroz muzičko scenski spektakl, protkanog klasičnim baletom, džezom, modernim i sving plesom!

Gostovanje Ballet Magnificat-a, koji četvrti put dolazi u našu zemlju, u okviru ovogodišnjnje svetske turneje organizuju Centar za kulturu Smederevo, Udruženje Krugovi umetnosti, EUS-a, PEUS-a i Dom omladine Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari