Institut Servantes: Jednim klikom do najboljeg iz španske kulture 1Foto: Pixabay/janeb13

Institut Servantes u Beogradu saopštio je danas da su virtuelni čitalački klub i onlajn druženje sa poznatim piscima, elektronski katalog sa hiljadama knjiga kao i poznati španski filmski hitovi dostupni za gledanje na internetu, samo deo ponude koju je pripremio, za dane izolacije i boravka kod kuće u vreme pandemije korona virusa.

Mreža biblioteka Instituta Servantes, uključujući i beogradsku biblioteku „Hose Jero“, svojim korisnicima predlaže elektronski katalog koji ima više od 14.000 naslova na španskom jeziku, bilo da su u pitanju knjige u elektronskom izdanju ili pak audio-knjige.

Među ovim naslovima, uz materijale za učenje španskog jezika namenjene kako učenicima, tako i nastavnicima, nalaze se brojni klasici hispanskih književnosti, kao i savremena izdanja, aktuelni bestseleri, knjige za decu i mlade, stripovi i časopisi, navodi se u saopštenju.

U susret Svetskom danu knjige i autorskih prava, koji se obeležava 23. aprila, Institut Servantes je obezbedio na hiljade besplatnih članarina za svoje buduće korisnike širom sveta, koje će tokom narednih dana centri podeliti zainteresovanima putem društvenih mreža.

Biblioteka „Hose Jero“ nastavlja da organizuje poslednjeg četvrtka u mesecu Čitalački klub a za sve aktuelne učenike Institut Servantes obezbedio je besplatnu tromesečnu pretplatu za platformu FlixOlé na kojoj je za gledanje dostupno više od 3.000 španskih filmova.

Iz Instituta Servantes navode da su se započeti kursevi španskog jezika od sredine marta preselili na internet, dok je za prolećni upisni rok osmišljena nova ponuda kurseva koji će osim rada sa profesorima obuhvatiti i rad na platformi AVE Global, kao i brojne vannastavne aktivnosti poput zajedničkog gledanja filmova ili čitanja lektire na španskom jeziku, u skladu sa nivoom polaznika.

Više informacija o radu Instituta Servantes u Beogradu u vreme vanrednog stanja dostupno je na adresi http://belgrado.cervantes.es.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari