Ivan Blagojević: Sledeće godine se selimo iz Srbije, niko neće plakati za Nišvilom

Ostavite komentar


  1. Не могу да верујем да ћете фестивал који се одржава у Србији јединственог музичког жанра изместити у другу државу!?
    Такође ми лично није јасно зашто све очекујете од државе и локалне самоуправе зашто једноставно сами не нађете извор прихода за Џез фестивал односно зашто се улазнице не продају по комерцијалној тржишној цени и тако се покрију расходи које организатори имају???

  2. Koliko novca taj Blagojević dobija za Nišvil dovoljno je za jedan takav festival, da je toliko novca odvojeno za Nisomniju bila bi posećenija od Nišvila

  3. Bravo! Pametan potez!
    Ja sam se odselio ove godine jer u Srbiji više nema nade, osim za ove koji žive u paralelnom svetu.

  4. Ne seli se on zbog manjka para nego sto suše usudili da mu traže da vrati pare koje nije pravdao računima. Mislio čovek može da zadrži za sebe.

  5. Nišvil je najbolji muzički festival u Republici Srbiji. Poštujem i Guču i Egzit i Bemus i sve druge muzičke manifestacije. Ali Nišvil ima dušu i srce . Nikada nisam posetila taj svetski renomirani događaj, iz raznoraznih razloga, ali sam gledala tv prenose. Nišvil je ljubav koja zrači na daljinu. Ne zaboravlja se. Struji skromno ali uporno kroz vreme. To su džez, bluz, soul. Sloboda i pomalo eskapizam . Sačuvajte Nišvil u njegovom rodnom gradu. Ne čupajte srce kulturi Konstantinovog Naisa. To srce svakog avgusta kuca za sve čiste duše ove naše zemlje, ali i svih zaljubljenika u fenomen zaborava i uživanja koje džez muzika širi svojim čarobnim notama koje su nemirne i nepredvidive, kakav je i sam ljudski duh i sudbina čoveka i umetnika.

  6. Možda da se napravi kompromis, kako bi se okipile veće narodne mase da se ubaci ringišpil u Tvrdjavu i pljeskavice da se prodaju unutri i eto, rešen problem.

  7. Naplaćuje karte. I Egzit zaradi od karata nešto. Cena karte ne mora biti tako visoka ali može ipak da se zaradi. A ako baš ne može…onda nek se iseli.

  8. Ići će u drugi grad i taj drugi grad će mu dozvoliti da festival zove po imenu grada iz kojeg je festival izmešten?I još će taj drugi grad da dočara istu atmosferu kao što je Niš??Razlozi koje je nabrojao mogu se razumeti, ali ovo više zvuči kao povod.Zna se šta je zapravo u pitanju..

  9. Odlicno tako ce Nisvil da nas reprezentuje u inostranstvu kao nasi sportisti. Svi ce tako znati da smo zemlja umetnosti, da smo talentovani, fini i kulturni.Samo napred kao nasi sportisti budite reprezenti nase maste.

  10. Samo napred, i samo hrabro, bez medijske patetike i suza. Nikome necete nedostajati.

  11. Hoće da se obogati od festivala koji je smislio. Nije ništa drugo nego to. Želi da uzme ozbiljne pare a jedino to može ako ode u inostranstvo sa festivalom. Uvek bio takav, alav. Nema tu više zbog umetnosti, to je biznis sada i prilika.

  12. tesko da ce iko zaliti za bilo kojim muzickim festivalom . u svakom gradicu u srbiji „rodi“ se neka muzicka ili bilo koja druga manifesracija. srbija zemlja „meda i mleka „

  13. A i reklama na pinku(a dosta mladih ga nažalost gleda) totalno je nije bilo, propaganda nikakva !

  14. koliko ja znam festival Nišville postoji tridesetak godina i stvoren je u Nišu. Nije ti bre to dedovina da možeš da seljakaš i prodaješ gde stigneš!!!!!

  15. Nišvil je odavno izgubio ono Jazz ispred….Taj je zbog svoje megalomanije stigao da upropasti jedini festival, koji je nekada davno okupljao veoma jaku jazz, blues & soul ekipu… strašno… samo zbog prokletih para… i neka više taj cirkus napusti grad…

  16. Pa nemozete vi da dobijete pare kada Vucko I njegova bratija više nema mere za kradju drzave I naroda.

  17. Ako je Nisvil vase licno vlasnistvo, a vi ga ponesite sa sobom gdegod, ali ako nije – e, onda vi idite gdegod a ovde neka ga organizuje kogod i kakogod…a da gradonacelnica treba vise da se zauzme i za kulturu i za arhitekturu grada – treba.

  18. A da se Nišvil finansira od prodatih ulaznica,ako je tako dobar zašto nema i publike iz inostanstva?

  19. Naravno da ima publike iz inostranstva, odakle vam to da nema??
    Ostali komentari su glupi, “neka se sam finansira”, ceo grad živi od Nišvila, ali seljake koji ne slušaju džez ne interesuje džez u gradu.

  20. Ja ću plakati,živjela sam za NIŠVIL i kada mi je bilo najstrašnije u životu.
    NIŠVIL je bio moj sedativ,moja pilula ozdravljenja.

  21. Rukovodstvo Nišvila nikada nije dostavilo finansijski izvestaj nakon festivala. Gospodin može da se odseli iz Srbije, ali Nisvil treba da ostane u Nišu. Takođe treba izvršiti i finansijski nadzor i utvrditi kako su utrošena finansijska sredstva do sada. Ako je sve u redu, onda treba na vreme planirati i organizovati sledeći Nišvil, ali ako nije sve u redu, onda preduzeti zakonom predviđene mere i izabrati novo rukovodstvo i unaprediti ovaj značajan festival.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.