Ivan Karl podneo ostavku na mesto Sekretara za kulturu Grada Beograda 1Foto Medija centar

Ivan Karl, Sekretar za kulturu Grada Beograda, podneo je ostavku na ovu funkciju, objavila je danas TV N1. Istovremeno, Karl je podneo ostavku i na mesto predsednika Odbora FEST-a, kao i člana odbora Sajma knjiga, Bemusa i Belefa, koje funkcija gradskog sekretara za kulturu atomatski uključuje. „Prvi čovek“ kulture u gradskoj upravi , Ivan Karl […]

Ivan Karl, Sekretar za kulturu Grada Beograda, podneo je ostavku na ovu funkciju, objavila je danas TV N1.

Istovremeno, Karl je podneo ostavku i na mesto predsednika Odbora FEST-a, kao i člana odbora Sajma knjiga, Bemusa i Belefa, koje funkcija gradskog sekretara za kulturu atomatski uključuje.

„Prvi čovek“ kulture u gradskoj upravi , Ivan Karl je postao oktobra 2018, posle (neslavnog) odlaska Ivone Jevtić sa ovog mesta.

Kako je objavljeno, Karl je saopštio da je, „ne ulazeći u razloge, ali poštujući zahtev za personalnim promenama koje sprovodi nova gradska uprava, u ponedeljak, 15. avgusta, podneo ostavku na mesto Sekretara za kulturu Grada Beograda, dve godine pre isteka mandata“.

Ivan Karl je diplomirao filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a u ovdašnjoj kulturnoj javnosti poznat je kao autor i voditelj brojnih TV emisija o filmu.

Bio je urednik kablovskih TV kanala Film plus i Cinemania (2007-2013), urednik Redakcije filmskog i serijskog programa RTS, Direktor za filmske sadržaje u kompaniji SBB (2013 – 2014).

 

 

Poznat je i kao selektor Festivala studentskog filma, Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, selektor Festa od 2010. do 2014. godine.

Kao član žirija kritike Fipresci učestvovao je na međunarodnim filmskim festivalima u Ankari, Ljubljani, Hihonu, Trstu, Motovunu…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari