Izlažu umetnici iz Kruševca 1

U okviru intenzivnih i raznovrsnih aktivnosti Narodnog muzeja u Požarevcu, u Galeriji savremene umetnosti na Starom korzou u toku je izložba članova Udruženja likovnih umetnika Kruševca – ULUK.

Na izložbi u Požarevcu predstavlja se 24 autora sa 29 ostvarenja, 18 članova udruženja i šestoro gostiju po pozivu. Autor izložbe je mr Matija Rajković. Marina Radosavljević, istoričarka umetnosti, kustoskinja Narodnog muzeja u Požarevcu, otvorila je ovu izložbu.

– Publiku upoznajemo sa savremenom likovnom scenom Kruševca. Tu scenu zastupa Udruženje likovnih umetnika Kruševca, osnovano kao profesionalno udruženje 2011. godine, sastavljeno je najviše od školovanih umetnika, kako afirmisanih i tako i mladih umetnika, različitih generacija i različitih umetničkih poetika. Naši gosti imaju i nekoliko svojih gostiju iz Beograda i Novog Sada čija se dela mogu videti na izložbi: to su grafičari Branimir Karanović i Anica Radošević Babić, vajari Rajko Popivoda, Željka Momirov i Đorđe Arnaut, i slikarka Jelena Trajković Popivoda. Neke od kruševačkih slikara naša publika je već imala prilike da upozna, naime prošle godine dragi gosti Galerije bili su Zoran i Matija Rajković, koji su izlagali slike i grafike, njima se priključilo još šesnaestoro Kruševljana, rekla je Radosavljević.

Posetiocima se obratio autor izložbe i predsednik Udruženja likovnih umetnika Kruševca mr Matija Rajković, koji je govorio o postavci i koji se zahvalio Narodnom muzeju u Požarevcu i članovima ULUK-a na organizaciji i saradnji. Izložba je otvorena do 24. aprila, a ulaz je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari