Izložba o arhitekti Kuzmanovu 1Foto:Promo

Inženjer arhitekture Lazar Kuzmanov dobitnik je Nagrade za arhitekturu „Đorđe Tabaković“ za 2019. godinu, koju dodeljuje Društvo arhitekata Novog Sada.

Tim povodom u zrenjaninskom Kulturnom centru biće otorena retrospektivna izložba, sa prikazom  autorovog rada u periodu od 2000. do 2019. godine. U okviru postavke biće predstavljeno 16 izvedenih objekata, koji svaki na svoj način prikazuje arhitektonsku estetiku autora i kontinuitet u njegovom radu. 

U najavi izložbe navodi se da je Lazar Kuzmanov diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu u klasi profesora Svetislava Ličine, a potom magistrirao na istom fakultetu. Karijeru je započeo u Zavodu za urbanizam Novi Sad a od 2004. godine vodi sopstveni projektni biro „Kuzmanov and Partners”. Dela mu se odlikuju smelim oblikovnim pristupom, elegantnim kompozicionim rešenjima i predanim radom na detaljima.

Član je Inženjerske komore Srbije, Društva arhitekata Novog Sada (DaNS) i Udruženja primenjenih umetnika i dizajnera Vojvodine (UPIDIV). Bio je predsednik Društva arhitekata Novog Sada i glavni i odgovorni urednik časopisa DaNS (2005–2008). Učestvovao na preko pedeset izložbi i salona arhitekture u zemlji i inostranstrvu. Dobitnik je brojnih nagrada i strukovnih priznanja. Otvaranje izložbe u KC Zrenjanin biće održano u četvrtak, 16. januara u 19 časova. Izložba je postavljena do 27. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari