Izložba ,,Pronađi kemp u sebi ... !?'' 19. jula u Ostavinskoj galeriji KC Magacin 1Foto: Promo

U periodu od 19 do 25. jula u Ostavinskoj galeriji, KC Magacin (Kraljevića Marka 8) imaćete priliku da se upoznate sa svetom prenaglašenog, upadljivog i neuklopljivog, najavaljuju organizatori izložbe.

Tokom trajanja projekta „Camping the trash out“ imali smo priliku da otvorimo izložbu u saradnji sa Ciglanom i Festivalom Dev9t. Sad idemo dalje i otvaramo izložbeno-radioničarski prostor u Ostavinskoj galeriji, ističu organizatori izložbe.

U okviru sedmodnevne izložbe u Ostavinskoj galeriji imaćete prilike da saznate više o kemp stilu i društvenim pitanjima koje taj stil pokreće.

Na tom putu vodiće vas zanimljivi detalji istraživačkih radova mladih istraživača i istraživačica.

Put pronalaska kempa u sebi, zavisi samo od vas. Ipak na tom putu niste sami, te će vam putokaze davati scenografske i kostimografske postavke mladih primenjenih umetnika.

Od 19. jula u Ostavinskoj galeriji očekuju vas tri prostorije:

1) Chill-out zona ili ,,mesto za bleju’’ – gde ćete imati prilike da se sklonite od vrućine ili kiše, osvežite se, popričate i razmenite mišljenje sa drugim zanimljivim ljudima.

2) Prostor izložbe ,,Pronađi kemp u sebi’’ – očekuje vas zanimljiva priča inspirisana radovima mladih istraživača oslikana kroz interaktivnu scenografiju i kostimografiju, gde možete napraviti i fotografije za uspomenu.

3) Radioničarski prostor – ovde vi stvarate kemp! Očekujte brojne interaktivne radionice gde ćete imati prilike da saznate više o kempu, ali i više o sebi samima..

Otvaranje je zakazano za 19. jul u 18 časova, a ulaz je besplatan tokom celokupnog trajanja izložbe, kao i na samim radionicama.

Zbog mera opreza i kapaciteta prostora Ostavinske galerije neophodno je prethodno prijaviti se za učešće na radionicama.

Za raspored radionica prijavite se putem kontakt forme na sledećem linku: https://www.popsubup.org/camping-the-trash-out.

Tokom otvaranja očekujte kemp muziku, osveženje, posluženje, dobro raspoloženje i opuštenu atmosferu. Kemp stil vam omogućava da se obučete u prenaglašenom stilu, te ako niste kad imali prilike da nosite šareno perje, animal prinove, šljokičaste dezene i istaknutu šminku – ovo je prilika.

Isto tako, možete doći na našu izložbu u casual varijanti uživati u kemp stilu koji vas okružuje. Pravilo kempa je da nema pravila!

Tim

Kostimografi na projektu su Anja Knežević i David Lulić. Scenske arhitekte i su Ana Škrbić, Nina Papić i Stefan Spirovski. Istraživački tim se sastoji od: Vladimira Milisavljević, Tamare Tice, Tatjane Ristić, Smiljke Čarabaje, Jelene Beočanin, Jelene Jovanović i Ana Samardžić.

Za dizajn vizuelnog  materijala zadužena je Andrijana Stefanović, dok izložbeno iskustvo su osmislili kustosi Ana Milovanović i Uroš Đurović. Naravno ništa ne bi bilo moguće bez volonterskog i menadžerskog tima Muzeja popularnih i supkultura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari