Izložba skulptura u staklu Tomislava Todorovića u Zrenjaninu 1Foto: kczr

Izložba „Skulptura u staklu, vodi, vazduhu, svetlosti“ Tomislava Todorovića, dobitnika prve nagrade prošlogodišnjeg 17. Međunarodnog likovnog konkursa „30×30“, biće otvorena u Malom salonu zrenjaninskog Narodnog muzeja u četvrtak, 13. jula u 19 časova.

Po rečima autora, ova izložba skulptura za svoje postulate ima providnost, fluid vode, vazduha i svetlosti koji su po svojoj građi krhki, a dovolјni da opstanu u vremenu i prostoru.

Tomislav Todorović je diplomirao vajarstvo 1972. godine na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu, 1974. godine završio je i postdiplomske studije.

Od 1988. bavi se pedagoškim radom a od 1998. zaposlen je na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, prvo kao docent, a potom i kao redovni profesor.

Samostalno izlaže od 1974. godine. Izlagao je na 25 samostalnih i preko 500 kolektivnih izložbi u zemlji, bivšoj Jugoslaviji i inostranstvu.

Učestvovao je u radu 43 umetničke kolonije i simpozijuma u zemlji i širom Evrope. Dobitnik je više od 24 nagrada za skulpturu i crtež. Izveo je skulpture u slobodnom prostoru, njegova dela čuvaju mnoge muzejsko-galerijske ustanove kao i privatne i javne kolekcije u zemlji i inostranstvu.

Skulptorski radovi Tomislava Todorovića biće dostupni publici Narodnog muzeja Zrenjanin do 27. jula.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari