"Izraz bola, oproštaja, bratstva ili izdaje?": Prištinska umetnica Orange Girl predstavila poljubac Vučića i Kurtija (FOTO) 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ (1) / VASSIL DONEV (2) Arhiva

Prištinska umetnica Ermira Murati ili Orange Girl, kako joj je umetničko ime, objavila je sliku na kojoj se nalaze predsednik Srbije i premijer Kosova, Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti, u neobičnom izdanju, prenosi Nova.rs.

Rad visine tri metra i  širine 1.60 metara, predstavlja Vučića i Kurtija kako se ljube u usta. Orange Girl je pored fotografije ovog rada na svom Instagram profilu napisala sledeći tekst:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by é (@orangegirl____)

„Od poljupca se očekuju svečanost i poniženje. Poljubac je izraz, ali nikada neutralan. On dobija značenje u zavisnosti od konteksta, gde i zašto je razmenjen. Istorija u svojoj arhivi beleži poljupce iz trenutaka bola i oproštaja. Ali istorija poznaje i poljupce bratstva ili čak izdaje. Hoće li ovo biti jedan od njih?“, napisala je u objavi.

Ermira Murati se bavi umetničkim radom kao „sredstvom komunikacije sa društvom“. Poznata je kao umetnica koja slika murale u javnom prostoru, uglavnom sa angažovanom tematikom, i često koristi poljubac kao sredstvo poruke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari