U Italijanskom institutu za kulturu juče je održan seminar o umetničkoj i kulturnoj saradnji između Pulje i institucija kulture Srbije. Lokalna vlast regiona Pulja sarađivala je godinama na kulturnim projektima sa institucijama kulture u Smederevu, i u planu je projekat rada na obučavanju romske dece.

U Italijanskom institutu za kulturu juče je održan seminar o umetničkoj i kulturnoj saradnji između Pulje i institucija kulture Srbije. Lokalna vlast regiona Pulja sarađivala je godinama na kulturnim projektima sa institucijama kulture u Smederevu, i u planu je projekat rada na obučavanju romske dece. Projekat „Nomad Scene“ promoviše Koreja teatar, vlada Pulje i Centralnoevropske inicijative u saradnji sa Kulturnim centrom Smedereva. Učesnici ovog projekta organizovaće brojne sastanke sa umetnicima, kulturnim radnicima, kao i seminare, radionice i predstave koje će biti potom predstavljene u Srbiji, Pulji i Albaniji.
Što se dalje saradnje i veze između Italije i Srbije tiče, juče su predstavnici brojnih kulturnih institucija predstavili, zajedno sa predstavnicima Ambasade Italije u Beogradu, programe koji bi ubuduće mogli biti razmenjivani. Među prezenterima bili su Vesna Bogunović iz Bitef teatra, Nebojša Bradić, direktor Beogradskog dramskog pozorišta, Zoran Hamović, direktor Klia, Dragoljub Martić iz Centra za kulturu Smederevo i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari