Jasmila Žbanić: Ipak je sramota da u Srbiji ne bude prikazan najbolji evropski film ove godine

Rediteljka filma "Quo vadis, Aida?"

Ostavite komentar


  1. Pa dobro, sad je jasnoje zena je umisljena i sujetna do koske. Cuj ubaciti film u skolaki program,,,,,,bog te mazo sujeta level beskonacno

  2. Reziserko, taj tvoj film nije najbolji zato sto vredi, vec iz politickih razloga, to i mala deca znaju.

  3. Pa ono, kako vi glorifikujete Orića , tako i mi Mladića. Ili kako glorifikujete 300 godina turskog jarma , tako i mi glorifikujemo zbacivanje tog istog jarma. Džaba peniš Jasmila , iskrena si poput Vučića. Nadam se da se nikad neće taj film prikazati jer niste iskreni. Pozdravi Orića , siguran sam da ste dobri s njim.

  4. Nama je dosta nasih antisovinista samo si ti trebala. Sto se ti i ovi antisovinisti iz Srbije ne zalazete da se i film Dara prikaze u Hrvatskoj i BIH.

  5. Gospodjo sto ne snimite jedan film.o stradanju neduznih vojnika JNA u Sloveniji 1991. godine. Imam scenario napisan, ali hocu da to snimi reziser iz Slovenije.

  6. Na RTCG1 u sredu u udarnom terminu, a obzirom da isti ima 80% stanovnika Srbije, mogao je i da pogleda ko je hteo.
    Da ne komentatiresemo intervju g-dje Zbanic, jer nije baš najiskreniji, ali film zaslužuje prikazivanje i gledanje. Čestitam na nagradi. Kraljevo

  7. Kakve veze ima patrijarhalna mitologija sa genocidom u Kravicama i osvetom u Srebrenici ? Znači ipak je Srebrenica izgovor, a cilj uvođenje feminističke diktature.

  8. Žao mi je svih žrtava ali ruku na srce film svakako nije najbolji u Evropi. Želim svima srećnu novu godinu.

  9. Mogla bi Jasmila Zbanic da se sada okrene ciscenju sopstvenog dvorista i razbijanju bosnjackih mitova – bilo bi tu materijala za nekoliko filmova. Smesno je i licemerno spocitavati Srbima slavljenje ratnih zlocinaca kada se uzme u obzir popularnost Orica i svih drugh Bosnjaka koji su ubijali, proterivali i silovali Srbe. Mogu Jasmila Zbanic i Bosnjaci da izigravaju moralne gromade koje ce drugima da otvaraju oci kod onih koji ih ne poznaju – u Bosni vise zlocina i vise Srba ali i Hrvata nisu proterali i pobili samo zato sto nisu mogli i jer su vojno bili slabiji. Medjutim, kada su mogli cinili su zlocine koji ni po cemu ne zaostaju za zlocinima Srba. Zato je jedno pitanje moralo biti o tome kada ce Jasmila Zbanic da snimi film o bosnjackim zlocinima.

  10. Kako bas niko da je priupita o dogadjajima koji su prethodili Srebrenici,pokolju I genocidu u Bratuncu I okolini?Zasto toga nema u filmu?

  11. Za umetnički kvalitet filma nisam kompetentan da komentarišem. Pošto sam ga odgledao mogu samo da konstatujem da se radi o političkom pamfletu i da ne bi trebalo da se prikuzije na državnoj televiziji jer je pun otrova prema srpskom narodu

  12. Sto se tice nagrada ne treba biti naivan. Vecina nagrada se daje sa se posalje odredjena poruka. Ova nagrada je bila politicka. Sve Dok Bosnjaci insistiraju da su oni jedine zrtve nece biti Bosne kao drzave.

  13. Ja sam Bosanka i po rodjenju i emocijama. Zasto je sramota da se negleda sarajevski film. Apsolutno je blesavo i pisati i nekoga prozivati. Mnogo stosta moji Bosanci nisu uradili ni ispravili.

  14. Političke filmove ne treba puštati u dnevnim terminima zbog dece a mi odrasli noću spavamo. Predlažem da se gleda u skupštinama širom EU ipak je to njihov ručni rad po zamisli USA.

  15. Film sam odgledao pre tačmo godinu dana, u decembru, online. Smatram da je talav film o Srebrenici trebao snimiti Goran Marković. A Jasmila Žbanić o tragediji Srba u Podrinju ili neku drugu ratnu nesreću. Ne bih dalje obrazlagao zašto mislim na ovaj način.

  16. Da film ima i prvi dio koji bi prikazivao zlocine muslimana od 92 do jula 95 da se svati uzrok dogadjaja i razlog ulaska srpske vojske u Srebrenicu

  17. Ipak je sramota što skupština republike Srbije nije usvojila rezoluciju o Jasenovcu.

  18. Slazem se Jasmila,hajde se dogovorite sa RTBiH i RTS da jedno vece od 21h bude prikazana Aida na RTS a u BH da puste lepa sela,lepo gore,posto cujem da ih za ovolike godine nisu nijednom prikazali a bilo je prilike zar ne? Hajde da pokusamo!

  19. Čuj!!! „…razbije se mit o srpskom junastvu…“
    Jasmila,Jasmila…nisi bas toliko ne obrazovana!

  20. Lično me je sramota sve što se dogodilo… bolesni šovinisti preneli virus na narod podložan tuđem mišljenju, jer nema svog…

  21. Svako neka čisti pred svojim vratima. Ružno bi bilo da Banićka ostane samo na prikazivanju srpskih zločina. Ima u BiH i zločinaca drugih nacionalnosti. Najveća je hrabrost svedočiti o zločinima vlastitog naroda, ali to kod Banićke nije slučaj.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.