Još jedan EGOT u svetu slavnih: Vajola Dejvis tek 18. zvezda koja je osvojila Emija, Tonija, Oskara i Gremija 1Foto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Glumica Vajola Dejvis pridružila se retkim zvezdama šoubiznisa koje su osvojile nagrade Emi, Gremi, Oskar i Toni, takozvani EGOT, nakon što je kući odnela nagradu za najbolju audioknjigu, naraciju i pripovijedanje.

 

Kako piše Index.hr, ona je dobila nagradu za audioverziju memoara.

Pedeset sedmogodišnja Dejvis osvojila je Gremi za audioverziju svojih prodavanih memoara iz 2022. „Finding Me“.

– Napisala sam ovu knjigu u čast šestogodišnje Vajole. Odajući počast njenom životu, radosti, traumi, svemu. I to je jednostavno bilo takvo putovanje – jednostavno sam EGOT – kazala je Dejvis na ceremoniji uoči dodela u Los Angelesu, a prenosi Index.hr.

Dejvis je pobedila prilično upečatljivu konkurenciju: komičara Mela Bruksa, koji već ima EGOT, kompozitora i glumca Lin-Manuela Mirandu kojem nedostaje Oscar, te glumca Džemija Foksa i muzičara Questlovea, koji su i dobitnici Oskara i Gremija.

Samo 18. osoba je osvojilo sve četiri nagrade. Dejvis je 2017. osvojila Oskara za najbolju sporednu ulogu za film Fences uz Denzela Vašingtona te Tonija, svog drugog, za istu ulogu u drami Augusta Vilsona 2010. Dobila je Emi za najbolju glumicu u drami za Kako se izvući s ubojstvom 2015. godine.

Dejvis je 18. osoba koja je uspela da osvoji EGOT. Poslednja pre nje je bila je Dženifer Hadson 2021. Ostali dobitnici su, među ostalima, glumci Vupi Goldberg i Rita Moreno, brodvejski kompozitor Endru Lojd Veber i pevač Džon Ledžend.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari