Kad matematičar režira

“I vizuelno, film više podseća na neke holivudske akcijaše nego na srpsku kinematografiju”, Stojan Đorđević
Beogradska premijera domaćeg akcionog filma "Inkarnacija" večeras u bioskopu Cineplexx Ušće

Ostavite komentar


  1. Ovo je presmešno, zaista. Bez namere da uvredim mladog "reditelja", ali film je na nivou holivudske Š produkcije. Od glume pa sve do navodno "originalne" priče. Eto, ove godine filmove su počeli da snimaju i matematičari, što naravno govori o ukupnoj bedi srpskog filma, i da tu šansu dobijaju samo oni sa debelim vezama i novcem. Tako da ovih dana imate u svim medijima široko promovisanje ovog filma, koji je po kvalitetu na nivou nekakvog "školskog" projekta.

  2. Cicero, druže! Čemu tolika skepsa, naročito jer je režiser matematičar. Neki od najboljih režisera, vani, ali i kod nas, nisu iz struke ali su po pravilu radili bolje filmove od ovih, klanovskih, i standardno jedoličnih akademskih mešetara. Alternativne varijante, poput ove, obično imaju drugačiji ugao gledanja na taj izraz i za razliku od apsolutne monotonije srpskog filma, valjalo bi čoveku dati podršku.

  3. Ars druže, sa tom pričom možeš da "kupiš" možda nekog ko u svom životu nije pogledao više od 10 filmova. Alternativna varijanta? Daj, molim te. To je neozbiljno i za komentarisati. Zna se kako se i sa kojom mukom kroji taj "zanat". Prvo ti treba talenat, pa onda sve ostalo. Mogu da ti nabrojim bar pet imena mladih reditelja koji nikada nisu mogli da dobiju šansu da snimaju i da imaju podjednaku medijsku pažnju kao navedeni "matematičar". Lepo je to što želi da ima neki hobi, i što voli filmove. Ali, nemojte da prave zaljubljenike u 7 umetnost ovakvim tiradama naprosto vređate.

  4. Da… Iskreno, već poodavno ne gledam domaće filmove upravo iz poštovanja prema sedmoj umetnosti. Podržao sam matematičara kao alternativu a ne film (nisam ga ni gledao), jer je mnogo izuzetnih ljudi koji nisu režiseri u svetu sedme sa izuzetnim osveženjima u filmu upravo zbog profesije koja nije režiserska… No, nažalost, moram reći da naše filmove ne gledam od kada i izlaze iz hobističkih radionica, jer, kako god, u ovoj zemlji ni jedan profesionalac nema uslove da se zaista ostvari i pribegava varijanti matematičara, zato su nam i režiseri i filmovi u tom stanju. Ali, ima još jadnijeg o čemu govori ova tema… Ni režiseri ni matematičari ne rade svoj posao…

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.