Kako da razgovarate sa ljudima koji veruju u teorije zavere, prepoznate i zaštite se od dezinformacija: Izložba FAKELESS u kragujevačkoj biblioteci 1Foto: Promo

 

Danas, u 18 sati u galerijskom prostoru Narodne biblioteke „Vuk Karadžić” otvara se izložba FAKELESS – Gete insituta iz Beograda. Izložba FAKELESS ima za cilj da poboljša svesno korišćenje vesti i medija među ljudima različitih generacija.

Kako možemo da prepoznamo pogrešne informacije i dezinformacije? Kako da proverimo da li su informacije tačne? Kako da razgovaramo sa ljudima koji veruju u terorije zavera?

Projekat FAKELESS će vam pomoći da pronađete odgovore na ova pitanja kako biste se zaštitili od dezinformacija, ističu organizatori izložbe.

Izložba je interaktivnog tipa, oflajn-izložba (posteri) i oflajn-platforma (digitalne igre) i podrazumeva aktivno učešće posetilaca koji su neodvojivi deo narativa postavke.

Đaci, studenti, penzioneri, zaposleni i nezaposleni, naši dragi korisnici i svi drugi posetioci Biblioteke moći će da uzmu učešća u ovoj savremenoj izložbi tokom marta meseca.

Na svečanom otvaranju će govoriti: dr Selman Trtovac, upravnik biblioteke Gete instituta u Beogradu i Anđela Ognjanović, direktorka Narodne biblioteke „Vuk Karadžić” iz Kragujevca.

Projekat FAKELESS implementira Gete institut u saradnji sa organizacijom KUNSHT iz Ukrajine. Partnerske institucije su: Ministarstvo spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke, Civil Society of Coperation, MALDITA.ES i TACTICAL TECH uz čiju pomoć je realizovana izložba.

Postavka izložbe FAKELESS biće izložena u kragujevačkoj Narodnoj biblioteci do 30. marta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari