Kanski festival po prvi put izabrao seriju iz Srbije 1Foto: Promo

Serija „Kljun“ prva je srpska serija koja se našla u selekciji prestižnog međunarodnog festivala serija u Kanu (Canneseries), objavili su danas organizatori na konferenciji u Parizu, piše N1.

Serija, snimljena u United Media produkciji, ne samo da je prva iz Srbije već i iz ovog dela Evrope, a našla se u selekciji od 10 serija koje će se gledaocima predstaviti ove godine u Kanu na festivalu koji se održava od 8. do 13. oktobra.

„Veliki je uspeh što su selektori prepoznali kvalitet i što su baš ’Kljun’ uvrstili u ovogodišnji festival, posebno imajući u vidu da je serija na srpskom jeziku i što ne dolazi iz zemalja koje tradicionalno nastupaju na ovom festivalu. Jako smo ponosni na činjenicu da je prepoznata univerzalnost i serije i što će posetioci iz celog sveta imati priliku da pogledaju prve dve epizode u Francuskoj“, ističe izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

„Baš nam je drago što je festival izabrao ovakvu seriju koja donosi jedno osveženje u tom kriminaliatičkom žanru, jer imate i porodičnu dramu i policijski triler, ali sa ’supernatural’ elementima, gde su snovi organski deo priče. Takođe, jako je bitno da postoji neki humor sve vreme, iako ’Kljun’ nije komedija – hteli smo da ozbiljne dramske, trilerske ili čak naučno-fantastične momente posmatramo i na duhovit način“, poručuju reditelji serije Uroš Tomić i Jelena Gavrilović.

Iz produkcije poručuju i da veruju da će „Kljun“ širom otvoriti vrata i drugim projektima iz Srbije.

Serija će se premijerno prikazivati od 4. oktobra na kanalu NOVA S.

U pitanju je kriminalistička serija, u kojoj mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubistvo, ne očekujući da će njen dolazak pokrenuti lavinu događaja, koji će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost.

Boravak u Subotici preokrenuće joj život, posebno kada njoj i njenoj desetogodišnjoj ćerki počnu da se javljaju zastrašujući snovi koji se povremeno i ostvaruju. Prihvatanjem svog neobičnog dara, Sonja će razotkriti opasnu zaveru koja se krije iza navodnog samoubistva, ali i duboko zakopanu tajnu iz svoje prošlosti.

Serija je rađena po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića … Uloge tumače Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Filip Đurić, Nataša Tapušković, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić, devojčica Drena Mršić. Kreativni producent i saradnik na scenariju je Srđan Dragojević, direktor fotografije je Dušan Grubin, kompozitor Vladimir Pejković a montažu potpisuje Nemanja Ćeranić, navodi N1

Izvršni producent serije je Delirium Films.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari