Kanski festival po prvi put izabrao seriju iz Srbije 1Foto: Promo

Serija „Kljun“ prva je srpska serija koja se našla u selekciji prestižnog međunarodnog festivala serija u Kanu (Canneseries), objavili su danas organizatori na konferenciji u Parizu, piše N1.

Serija, snimljena u United Media produkciji, ne samo da je prva iz Srbije već i iz ovog dela Evrope, a našla se u selekciji od 10 serija koje će se gledaocima predstaviti ove godine u Kanu na festivalu koji se održava od 8. do 13. oktobra.

„Veliki je uspeh što su selektori prepoznali kvalitet i što su baš ’Kljun’ uvrstili u ovogodišnji festival, posebno imajući u vidu da je serija na srpskom jeziku i što ne dolazi iz zemalja koje tradicionalno nastupaju na ovom festivalu. Jako smo ponosni na činjenicu da je prepoznata univerzalnost i serije i što će posetioci iz celog sveta imati priliku da pogledaju prve dve epizode u Francuskoj“, ističe izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

„Baš nam je drago što je festival izabrao ovakvu seriju koja donosi jedno osveženje u tom kriminaliatičkom žanru, jer imate i porodičnu dramu i policijski triler, ali sa ’supernatural’ elementima, gde su snovi organski deo priče. Takođe, jako je bitno da postoji neki humor sve vreme, iako ’Kljun’ nije komedija – hteli smo da ozbiljne dramske, trilerske ili čak naučno-fantastične momente posmatramo i na duhovit način“, poručuju reditelji serije Uroš Tomić i Jelena Gavrilović.

Iz produkcije poručuju i da veruju da će „Kljun“ širom otvoriti vrata i drugim projektima iz Srbije.

Serija će se premijerno prikazivati od 4. oktobra na kanalu NOVA S.

U pitanju je kriminalistička serija, u kojoj mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubistvo, ne očekujući da će njen dolazak pokrenuti lavinu događaja, koji će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost.

Boravak u Subotici preokrenuće joj život, posebno kada njoj i njenoj desetogodišnjoj ćerki počnu da se javljaju zastrašujući snovi koji se povremeno i ostvaruju. Prihvatanjem svog neobičnog dara, Sonja će razotkriti opasnu zaveru koja se krije iza navodnog samoubistva, ali i duboko zakopanu tajnu iz svoje prošlosti.

Serija je rađena po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića … Uloge tumače Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Filip Đurić, Nataša Tapušković, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić, devojčica Drena Mršić. Kreativni producent i saradnik na scenariju je Srđan Dragojević, direktor fotografije je Dušan Grubin, kompozitor Vladimir Pejković a montažu potpisuje Nemanja Ćeranić, navodi N1

Izvršni producent serije je Delirium Films.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.