Karl Veders i Silvester StaloneFoto: UNITED ARTISTS / Entertainment Pictures / Profimedia

Holivudski glumac i bivši igrač američkog fudbala Karl Veders preminuo je 1. februara u 77. godini života. Većina ljudi ga za po ulozi Apola Krida u filmskom serijalu u bokseru Rokiju, a Veders je u više navrata objasnio da uopšte nije bilo sigurno da će dobiti ovu rolu.

Naime, on je rekao da iako je iza sebe imao nekoliko zapaženih uloga, pre svega u seriji „Good Times“, ali i profesionalnu karijeru u američkom fudbalu, nije bio toliko poznat da bi dobio ponude za velike uloge.

Doduše, u to vreme malo ko je očekivao da će Staloneov scenario za film o autsajderu i bokseru Rokiju postati planetarni hit.

Igrom slučaja, Vedersov menadžer mu je pribavio ovaj scenario, koji je glumac pročitao i izrazio interesovanje za ulogu Apola Krida, Rokijevog suparnika u bokserskom ringu.

Odgovor koji je dobio od svog menaždera, međutim, bio je: „Nisu zainteresovani da te angažuju“.

To ga ipak nije mnogo pokolebalo u nameri da se oproba u ovoj ulozi, pa je nekako uspeo da dobije šansu da pokaže šta zna na audiciji.

Karl Veders je na audiciji glumio scene iz scenarija za „Rokija“ sa autorom istog, Silvesterom Staloneom. Ne znajući da će Stalone u filmu igrati glavnog junaka, Veders se požalio na njegovu glumu.

„Na kraju moje audicije bila je mrtva tišina. Mislio sam da sam totalno uprskao stvar, pa sam izustio: ‘Pa ako mi nađete pravog glumca, verovatno bih mnogo bolje odigrao scenu'“, rekao je Veders u intervjuu sa Ričom Ajzenom.

„Mislim da sam dobio posao jer je Slaj želeo da me izudara“, dodao je.

Uprkos tome što je Stalone želeo da angažuje pravog boksera za ulogu Apola Krida, Veders se prisetio da je energija bila neverovatna kada je prvi put ušao u ring sa Staloneom i da je imao osećaj da prave nešto posebno.

Nakon astronomskog uspeha „Rokija“, Veders je dobio priliku da igra i u njegova sledeća tri nastavka, ali i u mnogim drugim poznatim holivudskim filmovima, kao što su „Predator“, „Hepi Gilmor“ i „Action Jackson„.

Poslednjih godina smo mogli da ga gledamo u seriji „Mandalorijanac“, u kojoj je igrao Grifa Kargu, a on je takođe režirao nekoliko epizoda ove serije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari