Karta "više" za projekciju filma "Tar" na terasi pod zvezdama Doma Vojske Srbije: Prepuno gledalište na otvaranju A1 Kinoteka letnjeg bioskopa 1Foto promo Jugoslovenska kinoteka

I ove sezone program A1 Kinoteka letnjeg bioskopa privukao je brojne filmofile – u subotu, 15. jula, za projekciju filma „Tar“ Toda Filda, sa Kejt Blančet u glavnoj ulozi, tražila se „karta više“, a gledalište na terasi Doma Vojske Srbije bilo je popunjeno do poslednjeg mesta.

Posle drame kojom je ovog leta otvoren „Bioskop pod zvezdama“, do 31. avgusta pred publikom će biti još 47 ostvarenja koja su obeležila svetsku i domaću kinematgrafiju.

Iz prethodnih dekada 20. veka na programu su remek dela kao što su „Smrt u Veneciji“ Lukina Viskontija, „Imitacija života“ Daglasa Sirka, „Zmijsko jaje“ Ingmara Bergmana, „Borselino“ Žaka Derea, sa Žan Pol Belmondom i Alenom Delanom…

Karta "više" za projekciju filma "Tar" na terasi pod zvezdama Doma Vojske Srbije: Prepuno gledalište na otvaranju A1 Kinoteka letnjeg bioskopa 2

Iz ove dekade gledaćemo hit ostvarenja „Velika iščekivanja“ Alfonsa Kuarona, „Belfast“ Keneta Brane, „Perfektni stranci“ Paola Đenoveza, „Dauntonska opatija: Nova Era“ i mnoga druga, kao i 20 kultnih ostvarenja domaće kinematografije koja su digitalno restaurisana u okviru projekta A1 Kinoteka“.

Među digitalno restaurisanim klasicima koji će se prikazivati ponedeljkom, sredom i petkom, na repertoaru su „Lepota poroka“ Živka Nikolića, „Nešto između“ i „Petrijin venac“ Srđana Karanovića, „Tajvanska kanasta“ i „Specijalno vaspitanje“ Gorana Markovića, „Poseban tretman“, „Pas koji je voleo vozove“ i „Čuvar plaže u zimskom periodu“ Gorana Paskaljevića, „Balkanski špijun“ Dušana Kovačevića, „Ko to tamo peva“ Slobodana Šijana…

Povodom stogodišnjice od rođenja legendarnog glumca Mije Aleksića (1923 – 1995), publiku očekuje i premijera digitalno restaurisanog filma „Pusti snovi“ (1968), rediteljke Soje Jovanović.

Zbog velikog interesovanja, Kinoteka je zamolila gledaoce da ulaznice kupuje unapred (u Jugoslovenskoj kinoteci, Uzun Mirkovoj ulici, svaki dan u periodu od 17 – 20 časova).

Karta "više" za projekciju filma "Tar" na terasi pod zvezdama Doma Vojske Srbije: Prepuno gledalište na otvaranju A1 Kinoteka letnjeg bioskopa 3

Preostale ulaznice, ukoliko ih bude, moguće je kupiti na dan projekcije, na ulazu Doma Vojske Srbije (od 20 do 21 čas), a cena je 300 dinara.

Projekcije domaćih filmova su besplatne, a ulaznice se mogu preuzeti sat vremena pre početka filma na ulazu Doma Vojske Srbije.
U slučaju kiše, projekcija će se održati u Jugoslovenskoj kinoteci u sali „Makavejev“ u Uzun Mirkovoj, sa početkom u 21.15 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari