„Kazabalkan“ za pozorišni festival “Dani Zorana Radmilovića” 1Foto: Pozorište "Zoran Radmilović" Zaječar

Ovogodišnji, inače 29. “Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru biće zatvoreni predstavom zaječarskog teatra Kazabalkan koju je po motivima teksta Gorana Stefanovskog adaptirao Irfan Mensur.

Mensur je i režiser, koji je sa zaječarskim glumcima Miloš Đuričić, Vujadin Milošević, Miloš Tanasković, Predrag Grbić, Nataša Petrović, Viktorija Arsić i Ivana Bartunjek krenuo da radi na predstavi. Muziku za Kazabalkan je komponovao Sanja Ilić, scenograf je Mirko Stokić, a za kostime su zadužene Gorica Savić Ilić i Mirjana Stanojević

Evripidove  Žene iz Troje  u režiji Nebojše Bradića, koprodukcija Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ i Narodnog pozorišta Priština, sa sedištem u Gračanici koje je pozorišna kritika svrstala je među deset najboljih predstava u Srbiji u 2019.godini, biće izvedene na Beogradskoj letnjoj sceni na Tašmajdanu 17. jula. Time će Zaječar biti jedan od retkih gradova iz unutrašnjosti koji će imati priliku da se kroz nastup svojih glumaca predstavi u srpskoj prestonici u okviru letnje scene. Žene iz Troje su prošle godine nagrađivane na prestižnim pozorišnim festivalima, a pandemija korona virusa otkazala je učešće na Međunarodnom festivalu antičke drame u Rusiji, u gradu Kerču na Krimu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari